InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKikapcsoló

Az életöröm mindannyiunké: különleges kiállítást láthatunk márciusban

Elfogadásra tanítanak Harsányi Zsuzsanna képei

Fogyatékkal élők portrérajzaival nyílt különleges kiállítás nyílt a budapesti Klebelsberg Kastélyban. Az egész márciusban megtekinthető tárlat Harsányi Zsuzsanna grafikus- festőművész 17 képből és grafikából álló sorozatát mutatja be. A szervezők a művészet erejével igyekeznek közvetíteni a társadalom tagjai felé, hogy az öröm univerzális.

2023. március 31-ig látogatható Harsányi Zsuzsanna nemrég nyílt kiállítása a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A grafikus-festőművész életöröm témájú 17 képből és grafikából álló sorozatát a Szent Vitus Alapítvány és a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének együttműködésével mutatják be a közönségnek.

„A képek pozitív érzéseket sugároznak, a művészet erejével próbáljuk közvetíteni a társadalom minden tagja felé, hogy az öröm univerzális. A kiállítás látogatói betekintést kaphatnak a rajzok által a fogyatékkal élők mindennapjainak egy kis szeletébe, mutatva, hogy mennyire hasonlóak vagyunk mindannyian. A kiállítás elsődleges célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése” – mondta Harsányi Zsuzsanna, aki a kecskeméti Szent László Lions Club elnökeként és magánszemélyként is számtalan alkalommal szembesült a fogyatékkal élők őszinte örömével, mely arra inspirálta, hogy portrérajzok formájába öntse ezeket a pillanatokat.

A szervezők a kiállított képeket árverésre is bocsátják. Egy hónapon át, online formában a szentvitus.hu honlapon lehet licitálni a művekre, ahol a két szervezet támogatásával a képeket névlegesen örökbe lehet fogadni. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltüntetésre kerül a tervezett későbbi egy éven át tartó vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összege pedig leírható a vállalkozások adóalapjából. Az árverés során befolyt pénzből a Szent Vitus Alapítvány KRESZ tanpályát szeretne kialakítani Nagykőrösön, autizmussal élő gyermekek közlekedésbiztonsági oktatása céljából.

A kiállítás időtartama:
2023. március 03. – 2023. március 31.
A kiállítás helyszíne:Klebelsberg Kastély 1028 Budapest Templom utca 12 – 14.

A képek megtekinthetők online is: https://szentvitus.hu/jotekonysagi-kiallitas-arveres

Fotók: Szent Vitus Alapítvány

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben