InfoPont Ajánló Magazin
Életmód Kiemelt tartalom

Az átmenetek és a szeszély időszaka: varázsolj el, ÁPRILIS!

Végre megérkezett rettentően hosszú, egyéves útjáról a hónap, amit annyira vártunk már. A hónap, amely a nevét a latin aperire-szóról kapta, így a jelentése nem is lehet más, mint megnyílás. A természet, az életerő és a figyelmünk kinyílása, megnyílása is megérkezik, hiszen ilyenkor mintha új erőre kapnának az érzékszerveink: napról napra megint fantasztikus illatok, érdekes hangok és gyönyörű színek szédítenek meg minket. Talán ebből az ősi, eredendő szeszélyből született meg a bolondok napjának hagyománya, hiszen akit elsején megtréfálnak, az ‘április bolondja’, de nemcsak ezzel az egyetlen őrült nappal szolgál ez a hónap: a Nemzetközi Párnacsata Nap sem várat magára sokáig, hiszen negyedikén bárkinek, bárhol szabad egyet bolondoznia – szabadítsuk fel ezeket a télen szunnyadó energiáinkat és játsszunk egy kicsit mi is a fantasztikus időjárásnak és a csodás áprilisi programoknak örülve! 11-én a nekünk legkedvesebb verseket ünnepelhetjük József Attila születésnapján, míg 22-én a Földünket köszönthetjük a környezetvédelem nemzetközileg is elismert eseményén. Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy mekkora változást hoz ez a 30 nap magával: végre hosszabb nappalokkal, nyüzsgőbb élettel várnak minket a teraszos, kiülős helyek! Kétség nem férhet hozzá, hogy a nagy tavaszi nyitás időszakát éljük, úgyhogy szabadtéri sportokra, programokra, sétákra, koncertekre és gasztronómiára fel, éljen a pörgés és a felébredés egész áprilisban!

 

A Föld napjáról bővebben

Április 22-ét 175 országban ünneplik előszeretettel (hazánkban 1990-ben rendezték meg először), 2009-ben pedig Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ a ‘Földanya Nemzetközi Napjává’ nyilvánította ezt a jeles napot, aminek a legnépszerűbb jelmondata:

“ Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? “

Ezen a napon érdemes akár csak egy kis apróságot tenni a Földünkért: ültess facserjét, vegyél részt a különböző, fenntarthatóságot hirdető pályázatokon, szervezz utcatakarítást, gyűjtsd szelektíven a hulladékot (akár kérd el a szomszédaidtól és válogasd szét), figyelj a vízfogyasztásodra, sétálj egy hatalmasat a természetben, készíts róla fotót és hirdesd a környezettudatosságot a social media-felületeiden!

 

Tudtad?

Április 12-én tartják az űrhajózás, 27-én a vakvezető kutyák, míg 29-én a táncművészet világnapját!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Áprilisi magazin

Zalai Mariann

Költészet napja Versmaraton – Szép versek színház J-P

InfoPont

Szívlapát Versszínház

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben