InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Akadálymentesen a Néprajziban

A Néprajzi Múzeum társadalmi múzeumként a befogadást és az akadálymentességet új épületében is kiemelt szempontként kezeli. A mozgássérült látogatók is élvezhetik a nyitott épület adottságait és a múzeum kiállításait – erre most videós tartalmakban hívják fel a figyelmet.

A kisfilmekben a főbejáratoktól indulva végig kísérjük az útvonalat, ami kerekesszékkel is kényelmesen bejárható. A
napjainkban leginkább fogyasztott mozgóképes formátum segítségével mutatják be, hogyan lehet használni a múzeum épületét. Ez a kommunikációs eszköz nyelvi korlátoktól független, a külföldi látogatók számára is érthető.

Az esélyegyenlőség és akadálymentesítés leginkább a jó szándékon és a nyílt kommunikáción múlik, ezt képviselik a Néprajzi Múzeum tájékoztató anyagai is. Az intézmény folyamatosan dolgozik azon, hogy a különböző egyéb speciális igénnyel érkező látogatók is megfelelő tájékoztatást kapjanak, és jól érezzék magukat a múzeumban.

Akadálymentesen a Néprajzi Múzeumban – bejárat I. (Hősök tere felől)


Akadálymentesen a Néprajzi Múzeumban – bejárat II. (Múzeum Mélygarázs felől)

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

150 éves a Néprajzi Múzeum

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben