InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Július 9-én utcabállal emlékeznek Fábián Julira a Budapest Parkban

Fábián Juli nagy hatással volt a magyar jazz- és popzenére. Az énekesnő számos műfajban és formációban énekelt, különleges alt hangja és sajátos énektechnikája hamar ikonikussá tette a zenei életben. Július 9-én, Juli születésnapján ingyenes, regisztrációhoz kötött programsorozattal készül a Budapest Park és az énekesnő nevét viselő Fábián Juli Emlékalapítvány közösen.

A maratoni programon már 16 órától várják az érdeklődőket utcazenészekkel, a Karzat Színház interaktív Vándor Vurstli produkciójával és egy 2 órás, rengeteg vendéget felvonultató Random Trip koncerttel. Utóbbin tényleg nagyon széles a paletta, és izgalmas zenei világok találkozásának lehetünk szem-és fültanúi, olyan fellépőkkel, mint Sena (Irie Maffia) – ének, Zentai Márk (Mörk) – ének, Péterffy Lili (Lele) – ének, Tóth Vera – ének, Saiid (Akkezdetphiai) – rap, MC KEMON (Irie Maffia) – rap, Delov Jávor – dob, DJ Q-Cee – lemezjátszó, beatbox, Mihály Borbély Music (Vujicsics) – szaxofon, Gábor Andor ‘UFO’ (Aranyakkord) – ütőhangszerek, Cséry Zoltán (Pápai Joci) – billentyű, Udvarhelyi Gábor – gitár és Bata István – basszusgitár.A Budapest Park kezdeményezésére tavaly év végén a Soroksári út eléjük eső részét Fábián Juli térre nevezték át – többek közt ezt is ünneplik most egy olyan eseménnyel, amilyennek biztosan Juli is örülne. Erről Szepesi Mátyás zenész és a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke a következőképp mesél:

A Budapest Parkkal közösen olyan megemlékezést tervezünk, ami a leghitelesebben idézi fel Julink vidámságát, “nyári természetét”: születésnapjára ingyenes utcabált szervezünk, egy hatalmas, vidám összejövetelt, amelynek a kötött program mellett ugyanolyan fontos része a kötetlen együttlét. Juli számára ugyanis a legértékesebb dolog a barátaival töltött idő volt – karrierje egy korai fesztivál-fellépését át is akarta rakatni másik napra, mert már elkezdte szervezni a szülinapi buliját. Így született meg a gondolat, hogy július 9-én idén utcabált rendezünk a róla elkeresztelt téren, Juli dalaival.”

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Budapest Park weboldalán – és majd a helyszínen is – lehetőségünk van adományozni – ennek teljes egészével a Fábián Juli Emlékalapítványt támogathatjuk, mely olyan zenészeket és zeneipari háttérmunkásokat segít, akik hosszan tartó betegségük miatt nem tudnak dolgozni.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Csütörtökön indul a ZamJam!

Glück Viktória

Keszthelyen egyedülálló kutyás park és strand nyílik jövőre

InfoPont

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben