InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKult

aGarami ajánlja novemberben: Ónodi Eszter & The Open Pub

Ebben a hónapban egy egészen izgalmas dolgot szeretnék ajánlani. Zenész barátságok, zenekarok gyakran úgy szövődnek és alakulnak, hogy az élet – vagy a sors – ugyanarra a próbahelyre sodorja az embereket. Így találkoztam Kirschner Péterrel is, több alkalommal különböző helyszíneken futottunk össze és mindig nagyokat köszöntünk egymásnak. Régóta nagyon szeretem Péter dolgait.

Az Ónodi Eszter & The Open Pub közfelkiáltással jött létre a Nyitott Műhelyben az Én úgy alszom című Kirschner-Karafiáth dal videójának forgatásán. A klip így egy komplett anyag első gyöngyszeme lett. A „kocsma” törzsvendégei és személyzete a legszebb és legjobb muzsikusok, élükön az ország legjobb és legszebb színésznőjével. A zeneszerző Kirschner Péter, a szövegek többségét Karafiáth Orsolya jegyzi, de Vető János és Szabó Balázs nevét is megtaláljuk a szerzők között.

„Addig fogjuk csinálni, amíg mindenkinek jólesik.” – Ónodi Eszter

Kirschner Péterrel kb. 4 éve ismerjük egymást, mióta vendégeskedtem pár alkalommal a Müller Péter Sziámi And Friends zenekarnál. Aztán más felállásban találkoztunk egy Bowie emlékkoncerten. Egyszer csak Péter felhívott, hogy összerakott a stúdióban egy dalt, már csak az ének hiányzik belőle. Így amikor feloldották a karantént, rákerült az is. Karafiáth Orsi verseit nem igazán ismertem korábban, talányos, de nem kifejezett dalszövegek, készült sorok, de épp ez tetszik bennük. A klipforgatáson, olyan jó volt a hangulat, hogy abszolút spontán felvetődött, mi lenne,
ha folytatnánk. És hipp- hopp már ott tartunk, hogy van vagy 8-10 dal, próbáljuk őket. Én ezt, mint egy nagyon izgalmas kalandot élem meg, nem tervezek pályát módosítani, keresem a hangom, érdekel, milyen formát fog ez az egész ölteni – mesélte Ónodi Eszter.

Kirschner Péter a formáció megalakulásáról

Az egész úgy kezdődött, hogy Karafiáth Orsival még a Takáts Eszter Beat Band idejében együtt dolgoztunk. Mindig is szerettem Orsi szövegeit, versként is és dalba szerkesztve is, és azóta foglalkoztatott az a kérdés, hogy lehet-e tényleg úgy popdalokat írni, hogy nem csak dalokat szerkesztünk a versekhez, de kész verseket is szerkesztjük a dalokhoz. Ebben Orsi partner volt.

Nagyon szerettem Ónodi Eszter rockszínpadi jelenlétét, energiáit, finomságát, kifejező erejét és azt is, hogy a legkevésbé sem éreztem őt színésznek, mikor énekel. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat együtt a forgatáson is, a Nyitott Műhelyben és közfelkiáltással a helyszínen belevágtunk egy zenekar alapításába…

Mózsik Imre dob, Bakos Zita zongora, Szeifert Bálint nagybőgő. Készülnek az új dalok és a többi hamarosan történelem lesz Ónodi Eszter & Open Pub néven.

Karafiáth Orsolya versei megelevenednek

Amikor 2015-ben Péter – még Takáts Eszterrel dolgozva – meghangszerelte az akkor új, Él című dalomat, és kicsit átvariálta a régieket is, amiket Eszter már korábban is játszott, azt éreztem, megemelkedik a dal. Ezért is nagyszerű, hogy újra együtt alkotunk – Karafiáth Orsolya

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Modena Kincse Gölöllő főterén

Bala

Augusztusi magazin

InfoPont

Garami Gábor: Önmagunkkal és másokkal is találkozhatunk az Everness fesztiválon

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben