Szórakozó
aGarami ajánlja
  • 2020. február 3.

Talán 8-10 éves lehettem amikor is nagyszüleimmel a Fővárosi Nagycirkuszba utaztunk fel a fővárosba , emlékszem hetek óta vártam már azt a napot, és teljesen elvarázsolt az a hangulat amit nézőként láttam akkor.Több mint 40 év telt el azóta és hasonló várakozással és kíváncsisággal léptem be pár hete a 13.Budapest Nemzetközi Cirkusz Fesztivál gálaestjére. Mikor kijöttem az előadásról a következő mondat fogalmazódott meg bennem: ideje másként gondolni a cirkuszra.

Ez tényleg világszám!

Ifjabb Richter József és Merrylu Richter díjnyertes produkciója a porondon.

Március közepéig látható a Fővárosi Nagycirkuszban, ezt követően pedig a Magyar Nemzeti Cirkusz országos turnéján ifjabb Richter József és Merrylu Richter lélegzetelállítóan izgalmas mutatványa, a Pas de deux – balett lóháton.

A magánéletben és a porondon is egy párt alkotó artisták ezzel a produkciójukkal bevonultak a cirkusztörténelembe: 2018-ban a Monte-Carlói Nemzetközi Fesztiválon Arany Bohóc-díjat nyertek, 2020-as Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon pedig egyenesen tartoltak, amikor elnyerték mindkét fődíjat, a magyar cirkuszigazgatók aranyfokozatú díját és fesztivál nagydíját, az Arany Pierrot-díjat is!

ifjabb Richter József és Merrylu Richter 6 éve egyszer már átvehették az Arany Pierrot-díjat, igaz, akkor még vetélytársként léptek a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál porondjára és megosztva nyerték el a rangos elismerést.  A művészpáros így az első a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál történelmében, akik külön-külön, majd együtt is diadalmaskodtak a megmérettetésen.

A cirkuszművész családból származó ifjabb Richter József Arany Pierrot-díja újabb mérföldkő a hazai cirkuszművészet számára: a 27 éves artista az egyetlen, akinek magyarként sikerült diadalmaskodnia a korábbi években döntően kínai és orosz nyerteseket kihirdető Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon – immár ráadásul második alkalommal!