InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Advent külföldön

Az európai karácsonyi vásárok az Adventi időszakban varázslatos hangulattal és számtalan programmal várják a látogatókat. A csillogó díszek, forró italok és finom ételek mellett színpadi műsorok, ünnepi koncertek és kézműves foglalkozások is színesítik az eseményeket. Az egész család számára kínálnak felejthetetlen élményeket, és a hangulatos környezetben való sétálás igazi ünnepi varázst idéz elő mindenki számára.

Fotó: JÉSHOOTS

POZSONY

Pozsony óvárosának főterét már november végén megtöltik a jobbnál jobb illatokat árasztó bódék. A négy hétig tartó vásáron a kézműves termékek mellett kolbászos fogásokra, palacsintára és persze süteményekre is szert tehetünk.

BÉCS

Meghitt ünneplés Bécsben az adventi vásáron. Bécs minden évben ünnepi fényekbe öltözteti a várost, ahol az illatos sült krumpli és gesztenye varázsa minden korosztályt lenyűgöz.

Gary Yeowell / Getty Images Hungary

PRÁGA

Karácsony előtt Prága is díszbe öltözik és igazi karácsonyi hangulat uralkodik a belvárosban! Egymást érik a karácsonyi vásárok, kisebb nagyobb házacskák, tele mindenféle finomsággal!

KRAKKÓ

Európa egyik legszebb történelmi óvárosában találjuk az egyik legszebb karácsonyi vásárt is. Krakkó középkori főterén, a Rynek Glowny területén számtalan árustól vehetünk ajándékokat, forralt bort és mézeskalácsot, de érdemes betérni a Posztócsarnokba is, ami igazán gyönyörű ünnepi kivilágítást és díszeket kap az év végén.

BELGIUM

A  hatalmas  kierjedésű  brüsszeli  karácsonyi  vásár, a Winter Wonders érinti a Grand- Place, a Bourse, a Place Sainte-Catherine és a Marché aux Poissons területét is. Folyamatosan szól a zene, és számtalan árus kínálja portékáját, valamint hang- és fényjátékok szórakoztatják a látogatókat. A szokásos forralt bor mellett itt kihagyhatatlan a belga gofri, sör és csoki megkóstolása is.

Juergen Sack / Getty Images Hungary

BAZEL

A bázeli kétségkívül a legvarázslatosabb a svájci karácsonyi vásárok közül, de európai szinten is nagyon népszerű. A sok finomság közül mindenképpen adjunk egy esélyt a helyi, mézeskalácsra emlékeztető specialitásnak, a Basel Lackerlinek. Két részre osztható: a Barfuserplatzon bevásárolhatunk fából készült játékokból, ajándékokból, a Munsterplaton pedig megvalósul az igazi mesebeli világ, játékos programokkal, elsősorban a gyerekeknek.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben