InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

A stílus eszköz önmagunk kifejezésére

Bútorokat már évezredek óta használunk és gyártunk is. A kutatások szerint a mai ágyak őseit 2011-ben egy történelmi ásatás során fedezték fel a mai dél-afrikai köztársaság területén. A Sibudu-barlang közelében találtak különböző növényekből és gallyakból készült fekhelyekre emlékeztető darabokat, amelyekből már akkor bútorok készülhettek. Az afrikai őslakók megközelítőleg i. e. 77.000-től használtak már alvóhelyeket, így mai tudásunk szerint, ezek a létező legrégebbi ágyak a világon. Az első valóban funkcionális bútorokat jóval később kezdték el készíteni és használni.

A történészek szerint az ókorban és a görög kultúrában kezdődött, hogy már nem csak funkcionális bútorok készültek, hanem az esztétika is kezdett fontossá válni. Azóta szinte minden korszaknak meg volt a maga kulturális lenyomata a bútorokon is. Mára az anyaghasználat és a design, valamit a használhatóság is nagyon fontos lett. Emellett nagyon sokan a bútorokat műtárgyként értékelik, hiszen vannak olyan ikonikus darabok a különböző korszakokból, melyek valóban sokkal többet érnek annál, mint néhány jól összerakott falemez, zsanérok, rugók, szövetek, kilincsek stb. Egy budapesti étteremtulajdonos – Villányi Csaba – gondolt egyet és elkezdett régi bútorokat felkutatni és prémium minőségben felújítani, megalapítva ezzel a RADOF Furniture Manufaktúrát. Így mutatja be önmagát és a céget:

A stílus eszköz önmagunk kifejezésére. A minket körülvevő bútorok, tárgyak, az életterünk vagy az irodánk mind-mind saját személyiségünk kivetülése. Hiszünk abban, hogy az általunk gondosan kiválasztott Art Deco, a századközepi (mid-century), és retro bútorok olyan formatervezői világot, valódi értéket képviselnek, ami időtlen és megismételhetetlen. Vásárlóink olyan emberek, akik értik és érzik, mit jelent egy-egy ilyen darab büszke tulajdonosának lenni. Fedezd fel velünk újra többek között JIDRICH HALABALA, ROBERT SLEZÁK, KOZMA LAJOS, JOHANNES ANDERSEN, ARNE VODDER, JOHAN BERTILL HAGSTRÖM vagy PERESZTEGI SÁNDOR tervezők restaurált darabjait!

Műhelyünkben maximalista és profi szakemberek kezei között térnek vissza a mindennapokba a 20-as, 30-as, 40 és 50-es, 60-as, 70-es évek remekbe szabott elegáns és letisztult bútorai.

További információk : www.radoffurniture.com

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

aGarami ajánlja – Pilinszky 100

Bala

aGarami ajánlja – Új kezdeményezés: becsületkasszás frissítőpontok sportolóknak

Bala

Játék és fejlesztés az Aprókában

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben