InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A magyar költészet napja alkalmából kortárs lírikusok köteteit rejti el budapesti köztereken a Libri

A könyvkereskedő játékosan mutatja be a klasszikus és kortárs szerzők közötti kapcsolódásokat

Fotókredit: Libri

Játékra invitál a magyar költészet napja alkalmából a Libri: a vállalat jelentős klasszikus költőink budapesti szobraihoz, valamint a szerzők nevét viselő fővárosi közterületek egyes pontjaira kortárs magyar lírikusaink egy-egy kötetét helyezi el. Hogy Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton, Varró Dani és más kortárs szerzők verseivel hol találkozhatnak az olvasók, az április 11-én a Libri közösségimédia-felületein elhelyezett rejtélyes nyomokból derül majd ki.

A 20. századi irodalom egyik legnagyobb alakja, József Attila születésnapján, április 11-én 1964 óta a magyar költészetet ünnepeljük. A legszebb magyar verseket, valamint a legnagyobb klasszikus és kortárs lírikusaink munkásságát az idei évben a Libri egy játékkal is közelebb kívánja hozni az olvasókhoz.

Április 11-én híres költőink szobrához vagy a róluk elnevezett közterület egy-egy pontjára egy kortárs magyar szerző verseskötetét helyezzük el. Fontos számunkra, hogy a klasszikus és kortárs szerzők, a legnagyszerűbb lírikusaink közötti kapcsolódásokra felhívjuk a figyelmet, hiszen azt gondoljuk: az irodalom lényege, hogy a történetekben találkozzunk” – mondja Ludvig Orsolya, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója. Hozzátette: „verset sokkal kevesebben olvasnak, mint regényt vagy más prózai művet. Érdemes azonban a versolvasást napi gyakorlattá tennünk, hiszen ez az esetek többségében nem vesz 5-10 percnél több időt igénybe, ugyanakkor rendkívül jó hatással van a lelkünkre és a mentális egészségünkre is”.

A játékos kedvű olvasók a főváros különböző pontjain többek közt Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton és Varró Dani köteteire bukkanhatnak rá. A költészet napján a Libri folyamatosan tölti majd fel az elrejtett kötetekre utaló nyomokat a saját közösségimédia-felületeire, a játékosok pedig természetesen haza is vihetik a megtalált példányokat.


A Libri az ország piacvezető könyvkereskedője. A közel 60 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint a 2023-ban jelentős fejlesztésen átesett webáruházán keresztül a vállalat évente több millió vásárlót szolgál ki.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel is rendelkezik, 100%-os tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó Kft., Hitel Könyvkiadó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. 2021 márciusában a vállalatban kisebbségi tulajdonrészt szerzett, majd 2023-ban a Libri csoport többségi tulajdonosává vált a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben