InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A Fusio Group országos koncertsorozatra indul

A zene gyerekkorom óta fontos része az életemnek, azon belül is leginkább a dobosok vannak fókuszban, ezért is ajánlom ebben a hónapban a hazai dobolás kimagasló alakját, Szendőfi Pétert és zenekarát.

Az idén 30 éves Fusio Group egy különleges jubileumi koncerttel, valamint egy új albummal jelentkezik. A zenekar 2022. április 24-én tartja 30 éves jubileumi, és lemezbemutató nagykoncertjét Budapesten, a Trafóban.

A sorban nyolcadik, XXX című albumuk ezen a koncerten debütál, majd ezt követően országos koncertsorozatra indulnak. A koncert sok meglepetést tartogat majd, semmiképp sem érdemes kihagyni e különleges és rendhagyó alkalmat.

A Fusio Group 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven, Szendőfi Péter és Studniczky László “Zsatyi” közös ötlete alapján. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozatuk volt, valamint számos külföldi fesztiválon is részt vettek /Londonban, Németországban, Szlovákiában, Belgiumban/.

A zenekar eddig 7 albumot jelentetett meg:

Life Rhythm – 1994 /Bouevard & Pécuchet/
Attitudes – 1999 /Periferic Records/
Energy /live/ – 2003 /Periferic Records/
Stickman – 2007 /Tomtom Records/
Soul Food – 2010 /Tomtom Records/
Wanna Dance? – 2014 /Tomtom Records/
Step Away! – 2018 /Tomtom Records/

A 30 éves zenekar jubileumi albumán – ahogy a korábbi albumokon is – kizárólag új, saját szerzemények kerülnek felvételre. A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részekkel ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, ami az élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra.

A zenekar tagjai Magyarország élvonalbeli művészei:

Szendőfi Péter – dob
Elek István – szaxofon
Kormos János – gitár
Tálas Áron – billentyűs hangszerek
Szuna Péter – basszusgitár

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata. A zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja a sajátos hangzást.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

A VeszprémFest igazgatója, Mészáros Zoltán kapta a Magyar Jazz Szövetség “Jazz Mecénás Díját”

Glück Viktória

Best of Geszti koncert a Margitszigeten

Glück Viktória

Borhétfő – Kóstolja meg az ANONYM Pince borait a Fiókában!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben