InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalomSzórakozó

A fesztivál, ahol mindenki megtalálja a maga sörét!

Május közepén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál! A 2017. május 19. és 20. között debütáló rendezvény méltán büszkélkedhet bőséges ital választékával és a belga sörökre jellemző minőségi nedűivel: a fesztiválon 45 sörfőzve 250 sörét, köztük 65 csapolt sört kóstolhatnak meg az odalátogatók. Továbbá megismerkedhettek az új kategorizálási rendszerrel, mely nem típus, vagy szín, hanem ízvilág alapján sorolja a söröket 11 különböző kategóriába! Minden kategória elnevezésében szerepel egy vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Ezek lesznek azok az ízek, melyek először eszetekbe jutnak majd, ha visszagondoltok egy adott sörre. Az ízkategóriákat külön színkóddal lesznek ellátva, és ezeket feltüntetik a pultok oldalára kifüggesztett sörválaszték minden eleme mellett.

Van még tovább is?

De még mennyire! Hiszen a kiváló sörökhöz kiváló ételek is illenek! Sörkorcsolyaként fogyaszthattok szarvaskolbászt, Knyihár-féle házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is.  Desszertként pedig Belgium másik büszkeségét, a belga csokoládét ajánljuk! A rendezvény lebonyolításaként szolgáló Bálna Budapestben a belső terében  ugyanúgy lehetőség van hódolni a már-már egzotikumnak számító sörök adta örömöknek, mint ahogyan azt a gyönyörű panoráma teraszról is tehetjük. Élvezzétek a kilátását, adjatok a kulináris élvezeteknek és találjátok meg az ízléseteknek leginkább megfelelő söröket!

Vigyázz, Kész, Sör!

További info: www.belgasor-fesztival.hu/hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Balatoni programok – Július

Bala

Borjour Buborék Pezsgő- és Sörfesztivál 2018

InfoPont

raqpart – Ez a nyár most hosszabb lesz, mint gondolnád!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben