InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóKiemelt tartalom

A férfi, aki szerethetővé tette Lokit – 5+1 dolog, amit talán nem tudtál Tom Hiddlestonról

Photo by Gareth Gatrell. © 2023 MARVEL.

Loki a Marvel filmes univerzumának egyik legszerethetőbb figurája és ebben nagy szerepe van Tom Hiddlestonnak. A sármos brit színész rengeteg élettel töltötte meg a karaktert, amiben remek improvizációs képessége és színházi múltja is segítette. A rajongók számára szinte már közismert tény, hogy eredetileg Thor szerepére castingolták, több nyelven beszél és remek táncos, de számtalan érdekes dolgot talán most hallasz róla először. A Disney+-ra október 6-án érkező „Marvel Studios Loki” című sorozat második évada előtt összegyűjtöttünk 5+1 olyan dolgot, amit talán nem tudtál a Golden Globe-díjas színészről.

  1. Harry herceg és Eddie Redmayne iskolatársa volt

Hiddleston ugyanabba a bentlakásos iskolába járt, mint Harry herceg. Bár azóta sehol sem említi, hogy együtt lógnának, a színész egy interjúban azt mondta, szerinte Harry mostanában túl elfoglalt lenne ehhez. Eddie Redmayne-nel viszont osztálytársak voltak, sőt, később a híres brit színészakadémiára, a Royal Academy of Dramatic Art-ra (RADA) is együtt jártak. Barátságuk már 20 évre nyúlik vissza és első szerepük is összeköti őket: az „Út Indiába” színpadi változatában Hiddleston egy hatalmas elefánt jobb első lábát, míg Redmayne a rajta utazó nőt alakította.

  1. Poirot-nak köszönheti a karrierjét

Hiddleston hollywoodi áttörését és a világhírt Loki szerepe hozta meg, amit részben azért kapott meg, mert korábban már többször is dolgozott együtt a Thor rendezőjével, Kenneth Branagh-gal a színházban Csehov Ivanovjában, a képernyőn pedig a BBC Wallander című nyomozós drámájában. Barnagh ötlete volt, hogy Thor helyett inkább Loki szerepét bízzák rá, a többi pedig már történelem. Barnagh egyébként harmadik alkalommal bújt a híres nyomozó, Hercule Poirot szerepébe, aminek Szeánsz Velencében című harmadik része a mozikban, az első kettő (Gyilkosság az Orient Expresszen, Halál a Níluson) pedig a Disney+-on is látható.

  1. Övé lett 2016-ban az „Év hátsója” díj

Meglepő díj díszeleg Hiddleston vitrinjében a Golden Globe-ja mellett: a 2016-ban elnyert „Év hátsója” elismerés.  A díj története egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza, amit Tony Edwards brit publicista hozott létre. Az „Év hátsója bizottság” minden évben összegyűlik, hogy kitüntessék a brit hírességek legjobb fenekét. Eddig olyan hírességek birtokolják ezt a díjat, mint Robbie Williams vagy Idris Elba.

  1. Brazil harcművészettel készült a Thor-ra

Már jóval a forgatás előtt eldőlt, Loki karakterének hajlékonynak és karcsúnak kell lennie, szemben Thor izmosságával. Hiddlestonnak 20 kilót kellett fogynia, és az edzésnek része volt a brazil harcművészetek elsajátítása is. A színész egy interjúban elárulta, sokat ugrókötelezett, napi nyolc kilométert futott a tengerparton és sokat capoeirázott. Ezzel szemben elámult, Chris Hemsworth menny izmot szedett magára és ehhez mennyi csirkét és fehérjeport kellett elfogyasztania.

  1. Chris Hemsworth párszor elverte

A Bosszúállók harci jelenetei nem csak az ügyes vágásnak és kameratrükknek köszönhetően tűntek valódinak. A forgatás során Joss Whedon rendező jelezte Hemsworth-nek és Hiddlestonnak, hogy verekedésük nem tűnik elég valóságosnak. Hiddleston ekkor elkezdte győzködni a Thort játszó társát, hogy üsse meg erősebben, a jelmeze megvédi majd. Az eredmény: valódi verekedés és jó pár zúzódás Hiddleston testén.

    5+1. Két lábon járó Loki lexikon

„Marvel Studios Loki” című sorozat forgatása előtt Kate Herron rendező szerette volna mélyebben megismerni a karaktert, ezért megkérte Hiddlestont, hogy segítsen neki ebben. A színész nem vette félvállról a dolgot, egy hosszú prezentációt készített, amiben végig vették a karakter MCU-s történetét és tulajdonságait, sőt olyan jeleneteket is, amik hasznosak lehetnek az első évadban. A sorozatban Möbiust alakító Owen Wilson egy interjúban azt mesélte, Tom olyan, mint egy két lábon járó Loki lexikon. Nem is csoda, hiszen Hiddleston hosszasan tanulmányozta, sőt, szabályosan bemagolta az északi mitológiát, hogy jobban megértse, honnan jön a karaktere.

„Marvel Studios Loki” második évada október 6-tól elérhető a Disney+-on.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben