Ha idén otthon ünnepeljük a szilvesztert, akkor sincs okunk búslakodni. Néhány jól megválasztott, látványos koktél pillanatok alatt ünnepi hangulatot varázsol – nemcsak nekünk, hanem a párunknak is.

Elég egy elegáns, különleges formájú koktélos pohár, bőséges jég, egy kis színes ital, és már indulhat is a kreativitás. Az otthoni szilveszter így könnyedén válhat meghitt, mégis izgalmas élménnyé.
Külön gondoltunk a pezsgő imádókra is, de aki az „ütősebb” alkoholokat szereti, annak sem kell csalódnia.

Champagne Cocktail
- Pezsgő (száraz) 9 cl
- Brandy 1 cl
- Kockacukor 1 db Angostura bitter 1 csepp
A pohár aljára Angosturával átitatott kocka- cukrot dobunk, erre öntjük a brandyt és a végén feltöltjük hideg pezsgővel. Citromhéj spirállal díszíthetjük.

Champagne Dream
- 3 cl Pomegranate (gránátalma) likőr
- 3 cl Cointreau
- 3 cl narancslé
- 9 cl pezsgő narancshéj a dísztéshez
A pezsgőt kitöltjük a pohárba. A gránátalma likőrt, cointreaut és a narancslevet shakerben jéggel összerázzuk és óvatosan a pezsgőre öntjük. Narancshéj spirállal díszítjük.

Mimosa
- Pezsgő (száraz) 7,5 cl
- Narancslé 7,5 cl
A pezsgőspohárba töltjük a lehűtött narancslevet és a pezsgőt. Díszíthetjük narancshéj spirállal.

Aviation
- 4 cl Száraz Gin 1 cl Maraschino
- 1 cl Cirtomlé
- 1 cl Violet
A gint a Maraschino-t és a frissen facsart citromlét shakerben törtjéggel összekeverjük, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük. A violetet óvatosan ráöntjük.

Manhattan
- 5 cl Bourbon vagy Rye Whiskey
- 2 cl Vermuth rosso
- 2 csepp Angostura bitter
Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítjük.

Jack Rose
- 4 cl Calvados pálinka
- 2 cl citromlé
- ½ cl grenadine szirup
Az alapanyagokat sékerben jéggel összerázzuk és hűtött koktélos pohárba töltjük. Egy szelet sárgadinnyével díszíthetjük.

Japanese Slipper
- 3 cl Sárgadinnye likőr
- 3 cl Cointreau
- 3 cl Limelé
Az alapanyagokat sékerben jéggel összerázzuk és hűtött koktélos pohárba töltjük. Egy szelet sárgadinnyével díszíthetjük.

