InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Ezt próbáld ki szilveszterkor: koktélok, amelyek otthon is különlegessé varázsolják az estét!

Ha idén otthon ünnepeljük a szilvesztert, akkor sincs okunk búslakodni. Néhány jól megválasztott, látványos koktél pillanatok alatt ünnepi hangulatot varázsol – nemcsak nekünk, hanem a párunknak is.

Fotó: Atlantic Ambience

Elég egy elegáns, különleges formájú koktélos pohár, bőséges jég, egy kis színes ital, és már indulhat is a kreativitás. Az otthoni szilveszter így könnyedén válhat meghitt, mégis izgalmas élménnyé.

Külön gondoltunk a pezsgő imádókra is, de aki az „ütősebb” alkoholokat szereti, annak sem kell csalódnia.

Champagne Cocktail

  • Pezsgő (száraz) 9 cl
  • Brandy 1 cl
  • Kockacukor 1 db Angostura bitter 1 csepp

A pohár aljára Angosturával átitatott kocka- cukrot dobunk, erre öntjük a brandyt és a végén feltöltjük hideg pezsgővel. Citromhéj spirállal díszíthetjük.

Champagne Dream

  • 3 cl Pomegranate (gránátalma) likőr
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl narancslé
  • 9 cl pezsgő narancshéj a dísztéshez

A pezsgőt kitöltjük a pohárba. A gránátalma likőrt, cointreaut és a narancslevet shakerben jéggel összerázzuk és óvatosan a pezsgőre öntjük. Narancshéj spirállal díszítjük.

Mimosa

  • Pezsgő (száraz) 7,5 cl
  • Narancslé 7,5 cl

A pezsgőspohárba töltjük a lehűtött narancslevet és a pezsgőt. Díszíthetjük narancshéj spirállal.

Aviation

  • 4 cl Száraz Gin 1 cl Maraschino
  • 1 cl Cirtomlé
  • 1 cl Violet

A gint a Maraschino-t és a frissen facsart citromlét shakerben törtjéggel összekeverjük, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük. A violetet óvatosan ráöntjük.

Manhattan

  • 5 cl Bourbon vagy Rye Whiskey
  • 2 cl Vermuth rosso
  • 2 csepp Angostura bitter

Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítjük.

Jack Rose

  • 4 cl Calvados pálinka
  • 2 cl citromlé
  • ½ cl grenadine szirup

Az alapanyagokat sékerben jéggel összerázzuk és hűtött koktélos pohárba töltjük. Egy szelet sárgadinnyével díszíthetjük.

Japanese Slipper

  • 3 cl Sárgadinnye likőr
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl Limelé

Az alapanyagokat sékerben jéggel összerázzuk és hűtött koktélos pohárba töltjük. Egy szelet sárgadinnyével díszíthetjük.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben