InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Két izgalmas program, ami felpörgeti a novembert: kerékpárverseny és elegáns borkóstoló

Bringások, figyelem! Télindító jelmezes futam a Városmajorban

USFM X ROYALFIXICLUB: THE MAJOR MASSACRE ALLEYCAT – Egy hegyi verseny, ahogy még nem láttad!

Halloween után rögtön start: november 1-jén valami egészen különleges eseménnyel búcsúzik az ősz. A RoyalFixiClub és a Majorka csapata összefogott, hogy megszervezzék az év egyik legemlékezetesebb téli bemelegítő eseményét: egy jelmezes, hegyi alleycat futamot a Városmajorban és környékén!

Az esemény címe már önmagában is ígéretes: USFM X ROYALFIXICLUB: THE MAJOR MASSACRE ALLEYCAT. Aki szereti a bringás kihívásokat, a fixiket (bár most bármilyen nem elektromos kerékpárral lehet nevezni!), és a jó hangulatot, annak ott a helye!

Alleycat – mi is az? Az alleycat futamok alapvetően „macska-egér” versenyek, ahol a résztvevőknek egy adott időn belül, a szervezők által megadott ellenőrzőpontokat kell érinteniük, a sorrend és az útvonal megválasztásával szabadon. Ez a mostani esemény ráadásul „hegyi” kihívásokat is tartogat, így a bringások a városi manőverezés mellett a kondijukat is próbára tehetik.

Infók a versenyhez:

  • Időpont: 2025. november 1., péntek
  • Gyülekező: 16 órától a Majorkánál, a Városmajorban
  • Tervezett start: 17:30
  • Szintidő: kb. 1,5–2 óra

Kötelező felszerelés: A biztonság és a siker érdekében ne felejtsd otthon: defekt kit, toll, lámpák(!), és ami a legfontosabb: sisak(!!!). Mindenki készüljön fel, hogy a Városmajor körüli hegyi terep sötétben különösen megköveteli a figyelmet és a megfelelő eszközöket.

Légy kreatív – díjazzák a legjobb jelmezt! Bár nem kötelező, a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy hozza magával a Halloween-i hangulatot! Díjazzák a legötletesebb jelmezt! Vegyél fel bármit, ami nem akadályoz a tekerésben, és versenyezz egyedi stílusban!

A verseny utáni program: A futam célba érkezését követően jön a jól megérdemelt buli a Majorkában. Közös Goldsprint (állva rögzített kerékpáros sprintverseny), móka, kacagás és minden, ami egy Majorkás estéhez hozzátartozik.

Nevezés és friss infók: Az előnevezés hamarosan indul, de addig is érdemes elkezdeni a készülést – mind jelmez, mind edzés terén! A legfrissebb információkat és a nevezési részleteket kövesd a Facebook eseményen: https://fb.me/e/5jRUeYizI.

Novemberi Borélmény: Tested vörösborok eleganciája a Fióka Borbárban

Cabernet Franc, Merlot és Cabernet Sauvignon – Mély merülés a nagy vörösborok világába

Ahogy beköszöntenek az őszi éjszakák konstans 5–10 fokos hőmérsékletei, úgy nyílik meg az út a testesebb, nagy piros szőlőfajtákból készült tételek előtt. November 5-én a Fióka Borbár meghív mindenkit egy exkluzív kóstolóra, ahol a vörösborok eleganciája, gyümölcsössége és potenciálja kerül a fókuszba!

A borbár szelekciója idén is a trendeket követi: a hangsúly a gyümölcsvezérelt, de szépen összesimult vörösborokon lesz. Az este a franciás nagy fajták, a Cabernet Franc, a Merlot és a Cabernet Sauvignon köré épül, de nemzetközi kitekintéssel és izgalmas évjáratokkal.

A borsor kiemelt tételei:

  • Cabernet Franc: Villányi és burgenlandi példák mutatják be, hogyan lehet dzsúzosan, erős tanninok nélkül is izgalmas ez a fajta.
  • Merlot: A Balaton déli partjáról és a Szerémségből érkeznek két, már 5 éves palackos érleléssel rendelkező tétel, amelyek a fajta kifinomult, meleg területeken rejlő stílusát tárják fel.
  • Cabernet Sauvignon: Merülj el a 6–8 éves nagy tételekben, Szekszárdtól a Bécs feletti régiókig. Ezek a nemzetközi díjakkal elismert borok a Cabernet Sauvignonban rejlő érett potenciált mutatják be.
  • Nagy Cuvée-k: A sort két komoly házasítás zárja (Cabernet Sauvignon – Merlot), melyek közül az egyik 12 éves, bizonyítva, hogy a jól elkészített nagy vörösborok idővel csak nemesednek.

Michelin-szintű kulináris párosítások:

A Fióka konyhája, melyet a Gault Millau sapkával is díjaztak, nem csak kíséri, hanem szépen támogatja a borokat. Mivel a gyümölcsvezérelt tételek a könnyedebb fogásokat is jól viselik, négy izgalmas SMALL PLATE párosítás közül válogathatsz:

  • Cabernet Franc-ok: Grillezett halloumi, fekete fűszeres méz
  • Merlot-k: Ropogós laska, gombakrém, savanyított shimeji, parmezán
  • Cabernet Sauvignon-ok: Marharostélyos, kenyérfelfújt, vadaskrém
  • Nagy cuvée-k: Argentin angus rib-eye steak, borsmártás, salotta fondant

Fontos tudnivalók:

A teljes borsor: Ausztria, Fertő tó (ZANTHO); Magyarország, Villány (MIKEHÁZI); Balatonboglár (KATONA); Szerbia, Szerémség (DUKAY); Szekszárd (TRINGA); Ausztria, Weinviertel (SCHWARZ); Thermenregion (REINISCH-JOHANNESHOF); Leithaberg (FEILER–ARTINGER).

Az ételek szabadon válogathatók, de a helyek mielőbbi biztosítása erősen javasolt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Jegyek:

  • EARLY BIRD: 9.900,- Ft
  • Helyszínen: 13.900,- Ft

Asztalfoglalás: www.fiokaetterem.hu | 06 1 426 5555

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben