
A jelentős múltra visszatekintő népszerű seregszemle, amely a badacsonyi borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként jött létre, immár tizenkettedik alkalommal, április 22.-én kerül megrendezésre Budapesten a patinás New York Palota Róma termében.
A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével megrendezésre kerülő eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bora várja a vendégeket.
A rendezvényt továbbá számtalan élményprogram, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállító, illetve egy izgalmas – Vulkáni palackokból kiszabadult borszellemek keresik méltó társukat „badacsonyi nász” jeligére a New York Palotába című – mesterkurzus is színesíti majd.


Utóbbi, a két kiváló szakember, Dr. Csizmadia András (a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja), valamint Wolf András (a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje) közreműködésével megtartott esemény minden bizonnyal a Badacsony New Yorkban egyik várva-várt csúcspontja lesz.
A kihagyhatatlan, 16 órai kezdésű program keretén belül Dr. Csizmadia András által a vakkóstolás során kiválasztott legjobb borokhoz Wolf András fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat. Remek alkalom ez minden bor- és gasztronómia szerető számára, hogy a borokon és ételeken keresztül közelebbről megismerje a páratlan adottságairól világszerte ismert Badacsonyi borvidéket, illetve az itt készült kiváló borokat.
BADACSONY NEW YORKBAN
IDŐPONT: 2023. április 22. (szombat)
HELYSZÍN: Budapest, New York Palota, Róma terem
(1073 Budapest, Erzsébet körút 9. New York Palace)
A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatnak jegyet a www.kostolo.badacsony.com weboldalon az érdeklődők, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.

