InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Dajkamese a Bethlen téren

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Bethlen Téri Színház legújabb bemutatóját Dajkamese címmel.

„Ötvenhat évig élt velünk. Felnevelt engem és testvéreimet – mindennemű fizetség nélkül. Tizenegy éves voltam, egy tipikus amerikai fiú, amikor ráébredtem, ki is volt ő valójában.”

Lola alig volt még 18 éves, amikor a Fülöp-szigeteken szolgáló katonatiszt a saját lányának ajándékozta őt. A lány felnőtt, férjhez ment és megszületett Alex, a fia, akit Lola ugyanúgy dajkált, ahogy egyszer az édesanyját.

Huszonegy évvel azután, hogy Lola „katulong”, azaz szolga lett, a család az Egyesült Államokba költözött, őt pedig magukkal vitték, mint egy egyszerű használati tárgyat.

Szeretett dajkája halála után Alex útnak indul, hogy a hamvakat egy kenyérpirítónyi méretű dobozban visszavigye Lola szülőföldjére. De indulás előtt még egyszer leül, hogy felidézze és elmesélje közös történetüket – a családja és rabszolgája történetét.

Lola: Nyakó Júlia
Alex: Kovács Domokos

Dramaturg: Németh Virág
Látványtervező: Molnár Anna
Zene: Czipott Géza
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendezőasszisztens: Láng Zsuzsa
Mentor rendező: Hargitai Iván
Rendező: Cortés Sebastián

Találkozások tehetségprogram:
2015 tavaszán indította útjára a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások tehetségprogramot. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg 2016-ban: Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást mutatták be, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A második pályázat eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi, majd a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darab Cseh Judit rendezésében.

A 2017 tavaszán kiírt pályázat újabb két bemutatót eredményezett: az első nyertes, Vadász Krisztina Viszontlátás című rendezését 2018. január 17-én mutatták be, április 11-én, a költészet napján pedig egy versszínházi estre került sor Szívlapát címmel Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna rendezésében. A 2019 elején bemutatott Az utolsó tűzijáték című előadást Csábi Anna rendezte, Földes Eszterrel és Udvaros Dorottyával.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.mannaprodukcio.hu

 Jegyek: 
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Újdonságokkal indul az évad a Pintér Béla és Társulatánál

InfoPont

Szeptemberi bemutatók a Spirit Színházban!

InfoPont

Balázsovits Lajos a Nemzet Színésze

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben