InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

5+1 jótanács masszázsmedence vásárlásához

Egy masszázsmedence vásárlása komoly beruházást jelent, mellyel évtizedekre szóló döntést hozunk. Ezért fontos alaposan utánajárni, melyik is a számunkra leginkább előnyös modell. Ebben a döntésben nagy segítségünkre lehet a következő 5+1 jótanács, melyeket megfogadva tudatosabban vághatunk bele az új projektbe.

Alapos tervezés

Mint minden komoly döntés, a masszázsmedence kiválasztása is a tervezéssel kezdődik. Vásárlás előtt érdemes olyan szaküzletbe ellátogatni, ahol szakmailag elismert kereskedők mutatják be a termékeket, és ahol van lehetőség azok kipróbálására is. Továbbá, ahogy autót sem vásárolunk anélkül, hogy előtte megnéznénk, befér-e majd a garázsba, a medencevásárlást is ajánlott alaposan megtervezni.

Sok bosszúságtól megkíméljük magunkat, ha vásárlás előtt a szaküzlet munkatársai segítségével felmérjük a masszázsmedence helyét, áramellátását, illetve vízutánpótlását, hogy a későbbiekben ne okozzon kellemetlen meglepetéseket a várva várt, de végül használatba nem vehető medence.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy házunk vagy kertünk alkalmas medence elhelyezésére, még mindig hátra van a konkrét modell kiválasztása. Ez egy elsőre kilátástalannak tűnő feladat, de amint tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, máris egyszerűbbé válik a döntés.

Energiafogyasztás

Bármennyire is meglepő, mivel hosszú távra tervezünk egy masszázsmedencével, ezért az energiafogyasztás az egyik legfontosabb szempont a választás előtt. Sokan beleesnek abba a hibába hogy megvesznek egy alacsonyabb árfekvésű terméket, majd utána ennek az összegnek a sokszorosát költik el a fenntartásra, így végül összesen többet fizetnek, mintha eleve egy gazdaságos modellt választottak volna.

Az energiafogyasztás kapcsán a legfontosabb, hogy a medence minden oldalról jó hőszigeteléssel rendelkezzen, hiszen annak vizét állandóan melegen kell tartani. Ez azt jelenti, hogy amikor kint -15 fok van, a medencének akkor is tartania kell a 36-37 fokos vízhőmérsékletet, ez a hő pedig a megfelelő (legalább 10 cm vastag) hőszigetelés hiányában könnyen elillanhat, így egy hőszigetelés nélküli medencével gyakorlatilag csak a kertünket fűtjük a medence vize helyett, ami havi szinten a villanyszámlánkra is óriási hatással lesz. A hő ráadásul nem csak a medence falán keresztül, hanem felfelé is elszökhet a medencéből, így egy masszázsmedence elengedhetetlen kiegészítője a thermotető. A thermotető a legjobb eszköz arra, hogy a víz a kívánt hőmérsékleten maradjon télen-nyáron, így a kiválasztás során mindenképp tekintsük meg az üzletben ennek minőségét, vastagságát is.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

Higiénia

Az energiafogyasztás mellett rendkívül fontos a higiénia is, hiszen senki sem szeretne opálos, szennyeződésektől hemzsegő, kellemetlen szagú vízben pihenni és feltöltődni. Higiénia tekintetében lényeges, hogy a választott modell szűrőrendszere folyamatosan tisztán tartsa a vizet, így érdemes figyelembe venni a szűrők számát és minőségét is – egy kerámia szűrő például sokkal több szennyeződést képes megszűrni, mint egy papírszűrő, miközben elég csak 6-8 évente cserélni.

Emellett érdemes olyan másodlagos szűrő ágensek alkalmazását is számba venni, mint a Watkins szabadalommal védett ezüstion-patron és a sóbontó, melyek kiegészítik a klór vagy más környezetbarát vegyszerek (pl. AquaFinesse) tisztító hatását.

Ergonómia & fények

Nagy hangsúlyt kell helyeznünk a kényelemre, az ergonómiára is, melynek megítélése egyénfüggő, s melynek része az is, hogy eldöntsük, hány ülőhelyet szeretnénk, illetve szükségünk van-e fekvőhelyre is. Ezért a legjobb az, ha személyesen próbáljuk ki a medencét, hiszen a kényelem, a minőség és a design rendkívül fontos szempontok egy jakuzzi vásárlásakor.

Egy másik nem elhanyagolható szempont szintén hozzájárul wellness-élményünkhöz. A világítás ugyanis nem csupán hangulatfokozó eszköz, a szín- és fényterápia a hidromasszázson kívül egy másik fontos stresszoldó faktor, mely megnyugtatja elménket és lelkünket.

Befúvók

Felhasználóként egy masszázsmedence esetében az egyik legfontosabb elem a hidromasszázs élmény, így elsőként a jól kialakított befúvórendszer az, amit keresnünk kell, mely hatékonyan és kellemesen lazítja el izmainkat, és oldja fel a stresszt. Nem feltétlenül csak a befúvók száma a fontos, hiszen az sem mindegy, hogy azok milyen pozícióban helyezkednek el, illetve, hogy külön-külön szabályozhatók-e. Érdemes rákérdezni arra is, hogy pontosan milyen élettani hatások és szempontok szerint tervezték meg a befúvók elhelyezkedését, hiszen a legnevesebb gyártók masszőrökkel és terapeutákkal együttműködve alakítják ki a befúvókat, hogy azok a legtökéletesebb masszázsélményt nyújthassák a vízben.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

+1. Pihenés

Amennyiben vásárlás előtt megbizonyosodtunk arról, hogy a fenti öt feltétel mind teljesül, akkor hátradőlhetünk, hiszen szinte biztos, hogy megfelelő medencét választottunk. Így már csak egy dolog maradt hátra: a jól megérdemelt pihenés.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

5+1 tipp: Így vigyázz a telefonodra nyáron!

InfoPont

Hotel sztorik – 5+1 érdekesség, amit nem tudtál a hazai szállodákról

Glück Viktória

Nyakunkon a strandszezon – 5 gyors otthoni szépségápolási trükk a puha és ragyogó bőrért

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben