InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKult

35. Magyar Sajtófotó Kiállítás

2017. március 28-május 28.

Idén ismét, díjkiosztó ünnepség keretében nyílt meg a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás. A pályázatra érkezett sok ezer képből készített legjobb válogatás március 28-ától tekinthető meg a Capa Központban.

Immáron harmincötödik esztendeje kerül megrendezésre a fotóriportereket és a fotográfiát ünneplő programsorozat, a Magyar Sajtófotó Kiállítás. Az idei kiállítás, mint az összes eddigi, a tavalyi év meghatározó pillanatait örökíti meg és hozza el meg számunkra. A kiállításon szereplő fotók most nem a szenzáció érzetét fogják kelteni, hanem sokkal inkább a hétköznapok valósága tükröződik vissza a művekben, és ahogy mondani szokták: nem a tükör hibája, ha nem tetszik a kép. Többször halljuk, hogy a sajtófotó-kiállításokon többségben vannak a nyomasztó, riasztó képek, melyek csupán a valóság egy sötét részét mutatják be. Az elmúlt évben viszont a fotográfusok találtak olyan témákat, jelenségeket is, amelyek mögé nézve szépséget, emberséget és – talán nem túlzás – hősiességet mutathattak meg az emberi kapcsolatokban. Ilyen lett Balázs Attila képsorozata, amellyel elnyerte a MÚOSZ Nagydíját és Szekeres Máté André Kertész Nagydíjat kiérdemlő munkája, amely egy anya és leánya közös küzdelmét mutatja be az életért.

Nagyon érdekes, érzelmeinkre és nézőpontunkra ható program!

További információ: www.capacenter.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

PICi Kiállítás – Óriás Hősök

Glück Viktória

MOME FAIR | vol. 3: a hazai design közeg menő arcai és Te

InfoPont

Játék! Fedezd fel Hieronymus Bosch rejtélyes világát!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben