InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

3 szenzációs, most készülő építmény a világból, amit hamarosan megnézhetünk

Gigantikus, gömb alakú szórakoztatóközpont, ami kívülről csak egy hatalmas LED-kijelzőnek tűnik? A világ legnagyobb légi járműve, ami négy kék bálna hosszának felel meg? Önellátó kosárlabda-stadion, amiben semmiért sem kell majd sorban állni? Ez bizony nem a távoli jövő, hanem a jelenünk! A világ különböző pontjain jelenleg is olyan építészeti rekordokon dolgoznak, amikről garantáltan leesik majd az állunk – a National Geographic új sorozatában pedig meg is nézhetjük, hogyan készülnek.

Los Angeles megastadionja

Az köztudott, hogy a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapata csodákra képes, új stadionjuk azonban maga is egy mérnöki csoda lesz. A gigantikus, 18 000 ülőhelyes csarnokot úgy tervezték meg, hogy minden a vendégek tökéletes élményét szolgálja. A dizájn megtervezésekor az volt a cél, hogy a stadion belső tere minél inkább az otthoni környezetre hasonlítson stílusában és kényelmében is. Az üléseket úgy helyezték el, hogy még a legtávolabb ülők is közel érezzék magukat a pályához. Ha még így sem látnánk tökéletesen az eseményeket, a 233 millió LED-ből álló, mennyezetről lógó hatalmas körkörös kijelzőn még a legapróbb mozzanatokat is kiszúrjuk majd! Az épület tetőszerkezete ráadásul napelemes panelekből áll majd, így az egész épület teljesen önellátó lesz.

Las Vegas óriásgömbje

Las Vegas a fények és a lenyűgöző mérnöki alkotások otthona, és a kínálat most tovább bővül: a Madison Square Garden vadonatúj, gömböt formázó épülete nemcsak az alakja miatt egyedülálló, de azért is, mert a homlokzatát borító LED-falaknak köszönhetően a közönség nemcsak belülről, de akár kívülről, egy óriási, 54 000 m2-es képernyőn is élvezheti majd az előadásokat. A lenyűgöző épület megalkotásán több mint 2000 fő dolgozott, nemrégiben adták át, és olyan nagy és fényes lett, hogy még az űrből is látható lesz!

Léghajó a jövőbe

Miután a Hindenburg 1937 májusában kigyulladt és 35 ember halálát okozva teljesen megsemmisült, sokáig úgy tűnt, vége a nagyméretű léghajók korának. Most, több mint nyolc évtizeddel a tragédia után, változni látszik a helyzet: a Szilícium-völgyben egy bátor tervezőcsapat Sergey Brin, a Google társalapítójának vezetésével elhatározta, hogy megalkot egy gigantikus léghajót, ami alapjaiban újítja meg a légi utazást. Ez lesz a világ legnagyobb légi járműve: 122 méteres hossza négy kék bálnának felel meg, ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül szállítja majd az embereket.

Fotó: National Geographic

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben