InfoPont
A színészből lett szertartásvezető – Gere Orsolya
  • 2021. április 11.

A pandémia ideje kezdetétől fogva, a színházak bezárása és a különböző rendezvények lemondása miatt számos színésznek kiürült a naptára. Gyakorlatilag pár hét alatt nagyon nehéz helyzetbe került a színész szakma. A hosszú hónapok leállása után sok művész kényszerült pályamódosításra, akár ideiglenesen, akár hosszabb távra gondolkodva. De hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot? Gere Orsolyával beszélgettünk.

Mesélj nekünk, hogyan kezdődött a pályafutásod?

Gyerekkoromat a székesfehérvári Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában és annak gyermekkórusában töltöttem, ami nagyon meghatározó volt a számomra. Ott tanultam meg több szólamban énekelni, persze segített az is, hogy Édesanyám eredetileg ének-zene/magyar szakos tanár, így már az anyatejjel magamba szívtam a zene és a magyar nyelv szeretetét.

Miután lediplomáztam az ELTE kommunikáció-művelődésszervező szakán, elvégeztem Bánfalvy Ági Nemzetközi Színészképző Stúdióját, ahol színészként lehetőséget kaptam olyan kultikus darabokban, mint az Abigél, a Kaktusz virága, a Micimackó vagy a Nicsak, ki lakik itt!? Ezekért nagyon hálás vagyok, mert rengeteget tanultam fent a színpadon a szakmáról és legfőképpen saját magamról.

Nem csupán színészettel, hanem énekléssel és műsorvezetéssel is foglalkozol. Ez mind a véletlen műve vagy volt benne tudatosság a részedről?

Valahol mondatom, hogy véletlen, de közben úgy gondolom, hogy nincsenek véletlenek. Egyik munkából, lehetőségből következett a másik. A kaktusz virága előadásában ismertem meg Gergely Robit, aki később meghívott színházába, a Gergely Theáterbe, hogy a koncertjei egyik vokalistája legyek.

Később Dolly háttérénekese lettem a Dolly Plusssz zenekarban, amit szintén nagyon szeretek, nagy öröm számomra, hogy ilyen művészekkel dolgozhatok együtt. Mindezek mellett 15 éve dolgozom rendezvények műsorvezetőjeként, egyszerűen megtaláltak a felkérések.

Hogyan élted meg a pandémia kezdetét?

A pandémia amellett, hogy nagyon kibillentett az egyensúlyomból azt is eredményezte, hogy az összes létező munkám egyik pillanatról a másikra megszűnt.

Aztán ismét jöttek a „véletlenek”. Egy hétköznapi séta alkalmával tavaly tavasszal rátaláltam Katus Attila aerobik edzésére, ami a lakásomtól 5 percre található épületben zajlott. Itt megismerkedtem egy csodálatos házaspárral, majd később a lányukkal, aki a Nagea magyar márka nagyon tehetséges divattervezője. Ők látatlanban is bíztak bennem, és a következő Nagea bemutatón már én voltam a műsorvezető. Ezen a rendezvényen jelen volt Baráth Szilveszter producer, akivel elkezdtünk közösen dolgozni televíziós műsorok készítésén, így csöppentem bele az OtthonTrend Magazin, a Bitter Magazin és a most induló Kedvencek Őrjárata Magazin munkálataiba. Neki köszönhetően kipróbálhatom magam szerkesztőként és műsorvezetőként is a képernyőn, ami régi nagy álmom volt, hiszen a színi stúdió előtt TV/rádió szakon végeztem a főiskolán.

Minden nehézség ellenére a lehető legjobban alakultak a dolgaid. De honnan jött az ötlet, hogy szertartásvezető legyél?

A rendezvények mellett pár éve belecsöppentem az esküvői szférába is, ugyanis

…egy barátomat helyettesítettem ceremóniamesterként néhány esküvőn.

Nagyon megszerettem ezt a közeget, és innen jött az ötlet, hogy szertartásvezető legyek. Elvégeztem egy tanfolyamot, ahol megszereztem a szakirányú képesítést, így már okleveles szertatásvezetőként készülök a rám váró feladatokra. Örömmel tölt el, hogy én adhatom össze a párokat az általuk kiválasztott helyszínen úgy, ahogyan ők azt megálmodták. Szeretek örömet és szeretetet csempészni mások életébe, hiszek az energia áramlásában, az a célom, hogy úgy éljem az életemet, hogy nekem is, és másoknak is örömet adjon a tevékenységem.

Kifogyhatatlan vagy az ötletekből. Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

A jövőben remélem sok szép feladat vár rám, szeretnék hozzájárulni minél több pár boldogságához, szeretném a televíziós munkákat tovább folytatni, remélem, hogy lesz lehetőségem szerkesztő- műsorvezetőként sokat tanulni, fejlődni, és olyan műsorokban részt venni, amikkel tudok azonosulni.

Zeneileg is vannak tervek, Dollyval és Robival is készülünk koncertekre. Dolly ebben az időszakban fantasztikus új dalokat ír, Robi pedig a nyár végére egy életmű koncerttel készül a közönségnek, amiben nagy örömmel fogok részt venni.

Hosszú távú terveim között szerepel egy saját vállalkozás, valamint készítünk néhány akusztikus feldolgozást énekes barátnőimmel és ezen kívül szeretnék megírni egy saját dalt is. A legújabb álmom, hogy rádiós műsorvezetőként is köszönthessem a hallgatókat.


Olvass bele a magazinunkba is: