Kult
Zenével ünnepli születésnapját Budapest – Komolyzene kötetlenül a zene éjszakáján
  • 2019. november 6.

Budapest születésnapja alkalmából idén november 16-án harmadszorra hívja ünnepelni zenével a helyieket és turistákat egyaránt. A főváros megalapításának évfordulójára megálmodott, A zene éjszakája c. esemény keretén belül kávéházakban és pubokban a látogatók különleges, egyszer hallható, klasszikus zenei koncerteket élvezhetnek este hat és éjfél között.

Budapest hivatalos születésnapja november 17., 1873-ban ekkor egyesült Pest, Buda és Óbuda. Ennek alkalmából november 16-án rendezik meg idén harmadik éve a Zene éjszakáját, amelyen nyolc budapesti szórakozóhelyen lehet majd elcsípni különleges, csak erre az estére összeálló klasszikus formációkat.

A rendhagyó programsorozaton hallható lesz többek között a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar vagy a Budafoki Dohnányi Zenekar játéka. Mellettük fellépnek a Budapesti Vonósok és az Anima Musicae Kamarazenekar zenészei is, valamint az idén Fischer Annie ösztöndíjjal kitüntetett fiatal művészek. A koncerteken hallgatható repertoár kifejezetten színes – Bernstein és Gershwin műveitől Dvořák és Bizet kompozícióin keresztül Mozart vagy Bach klasszikusaiig hallhatók majd tételek, de egyes repertoárokban Paganini vagy Monteverdi is helyet kap.

Az eseménynek már harmadik éve hivatalosan is célja, hogy minél többen kerülhessenek közel a komolyzenéhez laza és kötetlen hangulatú helyszíneken. Ennek fényében idén az Akvárium Klub, a Csendes Vintage Bár, a Jelen Bisztró, a Lámpás, a Lumen Kávézó, a Magvető Café, a Mazel Tov, illetve a Szimpla kert adnak otthont az egyszeri és megismételhetetlen előadásoknak.
A programról bővebb információért érdemes az esemény Facebook oldalára látogatni!

A Zene éjszakája 2019
2019. november 16. 18:00-24:00
Facebook: www.facebook.com/a.zene.ejszakaja

Cimkék:
happy wheels