Életmód
www.zajongo.blog.hu
  • 2019. november 6.

Fontos kérdés, ugyanis a szeretet mellett a hálának van a legnagyobb ereje. A mindennapi rohanó világban azonban elfelejtünk hálát adni, mindazért, amink van.
Mi is az a hála?

A hála az, amikor képesek vagyunk meglátni, hogy mi mindenünk van és mennyi mindent kapunk az élettől, a környezetünktől, embertársainktól nap, mint nap, majd mindezért hálát is adunk. Ilyenkor képesek vagyunk megköszönni azokat a dolgokat is, amelyekről azt gondoljuk, hogy természetesen járnak nekünk.
Azt gondolom, hogy a mindennapos elégedetlenség legjobb ellenszere a hálaadás. Gondoljunk csak bele, mennyivel pozitívabb érzés a nap folyamán többször azon elmélkedni, hogy mi mindenünk van, milyen szép helyen élünk, és mennyivel másabb azon zsörtölődni, hogy „jaj, erre már megint nincs pénzem”. Az utóbbi, a hiány alapú gondolkodás az, amikor úgy kezdjük a mondatot, hogy: „nincs, kellene, jó lenne, az a baj, vagy nem elég, stb.” Ilyenkor arra koncentrálunk, ami nincsen. Mivel ez a fajta gondolkodás nem kecsegtet sok jóval, érdemes átformálni gondolatainkat és elkezdeni hálát adni a legkisebb apróságokért, hogy aztán képesek legyünk befogadni nagyobb dolgokat is.
Kezdetnek vegyük sorba esténként, mik azok a dolgok, amikért hálásak lehetünk? Gondolhatunk anyagiakra is, de mindenképp vegyünk sorba, például olyanokat is, hogy van családunk, vannak barátaink, van párunk, valamiben jók vagyunk, valaki jót tett velünk ma, egészségesek vagyunk, tanultunk valami újat, és még sorolhatnám, mennyi mindenért lehet hálát adni. Lehet olyan is, aki ezt mind badarságnak tartja, és azt gondolja, nincs miért hálásnak lennie. Annak azt javaslom, nézzen jobban magába és vegye végig milyen lehetőségeket kapott az élettől, amiért képes köszönetet adni.
Minél gyakrabban adunk hálát, annál jobban formálódik gondolkodásunk pozitív irányba. Idővel akár naponta többször is eszünkbe fog jutni néhány apróságért hálát adni, és minél inkább gyakorlottak leszünk, annál inkább érezhetjük, hogy hálásnak lenni bizony hálás dolog.
Ha már mindennapi gyakorlattá válik a hálaadás, akkor idővel gördülékenyebben kezelhetjük az akadályokat, sőt úgy érezhetjük, hogy kitárul előttünk az élet és megszépül a körülöttünk levő világ. Kitartó gyakorlással és erős akarattal reggelente már az elégedettség érzésével ébredhetünk és úgy fogjuk érezni, ott vagyunk az életünkben, ahol lennünk kell. Viszont ehhez, nem elég csak úgy végigmondani a dolgokat, hanem éreznünk is szükséges a hálát. Nem elég egyszer köszönetet mondani, hanem többször érdemes megköszönni az élet adta lehetőségeket. Nem is olyan vészes befektetés ez a gondolkodásunk megváltoztatásáért és az életünk pozitívabb irányba haladásáért, ugye?

Cimkék:
happy wheels