InfoPont
Virágos balkonok, virágos kertek –meghosszabbított nevezési határidő
  • 2020. június 30.

Július 15-ig lehet nevezni a „Virágos balkonok, virágos kertek” versenyben a saját kertekről és balkonokról készült fényképekkel a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu). Az idei versenyben „Bálint gazda emlékdíjat” is odaítélnek Magyarország kertésze tiszteletére.

A hosszabbítást az indokolja, hogy bár ezres nagyságrendben érkeztek és érkeznek folyamatosan a pályázatok, sokan jelezték a szervezők felé azt is, hogy a szeszélyes időjárás miatt idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő verseny tehát még két hétig, július 15-ig várja azokat az erkélyekről és előkertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket.

Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak majd értékes kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A szakmai zsűri döntése mellett július 27. és augusztus 9. között közönségszavazás is indul majd, amelynek győzteseit szintén díjazzák augusztus közepén.

A verseny szervezőbizottsága arról is döntött, hogy a pályázat nemrég elhunyt zsűritagja, Magyarország kertésze, Bálint Gyuri bácsi tiszteletére „Bálint gazda emlékdíjat” is odaítélnek a versenyben. Bálint György, mindenki Bálint gazdája a klasszikus értelemben vett kertészetet művelte, amiben benne volt a föld tisztelete és szeretete, valamint a munka megbecsülése. Nagyon fontosnak tartotta a haszonkertészetet is, számára a kert a gyümölcsfák, zöldségnövények és dísznövények harmonikus egységét jelentette, ahol a kertész a természettel harmóniában ápolja, gondozza a rá bízott természeti örökséget.

A versennyel kapcsolatos további részletekről a https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

happy wheels