Hasznos
Világszinten új termékkategóriát fejlesztett ki egy fiatal magyar ikertestvérpár
  • 2018. december 9.

Vizuális coach kártyák segítik a hatékonyabb tanulási folyamatot

A CoachCard.hu fejlesztő (coaching) kártyái világ szinten is egyedülállóak, hiszen a fejlesztési alkalmak alatt felszínre kerülő témákhoz leggyakrabban használt coaching modelleket egy teljesen új megközelítéssel, kreatív módon grafikusan ábrázolják. A kártyák újszerűsége és ereje a tanulást segítő vizualitásban, valamint személyre szabhatóságban rejlik, amelyből mind a fejlesztő szakemberek, mind pedig ügyfeleik profitálhatnak. A vizuális eszköz nemcsak a bevésődést és felidézést, hanem az ügyfél élményt is növeli a tanulási folyamat során. A fejlesztési alkalmak alatt az ügyfelek kézhez kapják és használják is a játékos, színes eszközöket, amelyeket meg is tarthatnak, így később is segítik őket.

„A megfoghatatlant megfoghatóvá, továbbá élvezetessé és hatékonnyá tenni a tanulási folyamatot – ezek a fő célkitűzések vezéreltek, amikor a vizuális fejlesztő kártyák megalkotásán kezdtünk el dolgozni testvéremmel. Neves coach szakemberek véleménye igazolta a kártyák létjogosultságát a bevezetés előtt, hiszen ezek egy könnyen használható hiánypótló eszközként támogatják a coach-ok munkáját abban, hogy a vizualitás erejét kihasználva az ügyfeleik egy új viselkedést szokásként honosítsanak meg” – emlékezett vissza a projekt indulására Kárpáti-Kincses Krisztina, a CoachCard.hu ügyvezetője.

Dr. Székely Vince, a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület elnöke, pszichológus, coach a projekt indulásától kezdve támogatta az ötlet megvalósulását: véleménye szerint a kártyák kreatív módon segítik a fejlesztést, és jelentős hozzáadott értéket jelentenek az ügyfelek részére is.

Van der Meer Gabriella, (PCC) coach egy remek vizuális eszközként üdvözölte a kártyákat, amelyek szerinte professzionálisabb szintre emelik a „megfoghatatlan” coaching szolgáltatást. A neves szakember a „modellek könnyebb érthetőségét” emelte még ki számos más előny mellett, amit ez a termék nyújthat.

A jól ismert és leggyakrabban használt 12 fejlesztési modellt egyedi érzésvilággal és szimbólumokkal mutatják be a kártyák, amelyek mindkét agyféltekét megmozgatják, a rajzok és a szöveg kombinációjának köszönhetően. A fejlesztési alkalom alatt üres papírra történő rajzolás helyett a coach bemutatja a fejlesztési szakasznak megfelelő modellt a kártya átadásával, továbbá az ügyfél megőrizheti ezt a magas minőségű, egyedi gondolatokat, érzéseket életre hívó vizuális eszközt. A kártya hátoldalán jegyzetfelület található, melyre az ügyfél leírhatja gondolatait, a modellt átültetheti a saját helyzetére, így rögtön személyre szabottá válik a számára.

Később pedig magánál hordhatja, és emlékeztetőül bármikor előhívhatja a fejlesztő eszközt alkalmazhatja különböző élethelyzetekben.

A CoachCard.net profiljában két egyedi kártyatípus is szerepel: egyrészről egyéni kártyák készítését is vállalja, amelyek támogathatják például egy adott szervezet fejlesztését, vállalati kultúra elmélyítését, vagy éppen fejlesztő szakemberek jól bevált saját modelljeinek megjelenítését a jelenleg használt arculattal. Emellett fejlesztő szakemberek számára kiváló branding eszközként szolgálhatnak a coach nevével, titulusával ellátott személyre szabott kártyák. 2017 év eleje óta a kártyák angol nyelven is elérhetőek használati leírással és az egyes kártyákhoz tartozó feladatlapokkal vagy tesztekkel.

További információ:

www.coachcard.hu

kapcsolat@coachcard.hu

Cimkék:
happy wheels