InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKikapcsoló

Veszprém megyéből 8 osztályt is díjaztak „Az én kertem” c. rajz- és videópályázaton

12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 pályázat érkezett be a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatára. Veszprém megyéből a várpalotai Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztályát, a Pápakovácsin található Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztályát, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézmény 5. osztályát, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4. A és B osztályát, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztályát, valamint a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztályát díjazták.

A pályaművek egytől egyig értékes, szép alkotások, a pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében. A Folly Arborétum és Borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályai nevezhettek két kategóriában. Veszprém megyéből több osztályt is díjazott a zsűri: a várpalotai Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztálya 2. helyezést ért el, a Pápakovácsin található Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztálya 3. helyezett lett az I. kategóriában, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézmény 5. osztálya pedig 2. helyezést ért el a II. kategóriában. A nyertes osztályok osztálykirándulás keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros Follyba, részt vehetnek a „Természetismeret óra a természetben” c. programon, és megkóstolhatják a Folly háziszörpjeit is.

Tekintettel a beérkezett alkotásokra, a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a három-három nyertes mellett a pályázaton induló többi osztálynak és két kísérőtanáruknak is felajánl egy-egy csoportos belépőjegyet az arborétumba. Ezzel lehetőséggel a megyében a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4. A és B osztálya, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztálya, valamint a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztálya élhet majd.

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa – pályázat útján – biztosított lehetőséget 2 korcsoportban 3-3 iskolai osztálynak, hogy osztálykirándulás keretében ingyenesen részt vehessenek egy arborétumi foglalkozáson. Az Alapítvány egyik programsorozata a „Természetismeret óra a természetben”, amellyel a természet alapú oktatás megteremtésére törekednek, tekintettel arra, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti a fejlődésüket. Az Alapítvány 2022-től fogadni tudja az 1%-os felajánlásokat.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!

Glück Viktória

Gasztrohegy új évad: Fesztiválosodunk!

InfoPont

Egész évben várja vendégeit a H55 Balatonlelle****

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben