InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Új területen kápráztatta el a világ szakmai elitjét a Törley Pezsgőpincészet

Aranyérmet nyert a Törley Alkoholmentes Rosé a Mundus Vini nemzetközi borversenyen

Budapest, 2023. március 14. – A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vini-n nyert aranyérmet a Törley Alkoholmentes Rosé. Az immár hagyományosan megrendezett tavaszi fordulón idén első alkalommal írtak ki bor alapú, alkoholmentes kategóriát, ahonnan az első magyar érmet a Törley Pezsgőpincészet Kft. hozta el.

A Törley „alkoholmentes pezsgője”[1] kápráztatta el a Mundus Vini nemzetközi borverseny szakmai zsűrijét Németországban! A tavalyi év sikerterméke, a Törley Alkoholmentes Rosé ugyanis elegáns rosé színének, intenzív gyöngyözésének, friss gyümölcsös ízének és szőlőmustból származó édességének köszönhetően aranyérmet nyert.

A Mundus Vini borversenyen idén először mérték össze az alkoholmentes italokat. A tavaszi forduló keretében megrendezett eseményen a világ minden tájáról beküldött, összesen 187 tétel került górcső alá, s ezek között jutott a csúcsra a Törley által nevezett tétel.

A Törley rosé italát egy speciális vákuum technológia segítségével alkoholmentesítik, így nyeri el a pezsgők íz- és zamatvilágát hordozó végső állapotát. A végeredmény egy olyan magas minőségű buborékos ital, amely akkor jön jól, ha bármilyen okból nem fogyaszthatunk alkoholt. Ám azoknak is szól, akik egyszerűen nem szeretik az alkoholt. Így biztos, hogy senki nem marad ki az ünneplésből, bátran és bármilyen körülmények között koccinthatunk vele!

A termék iránt az utóbbi fél évben igencsak meglendült a kereslet, olyannyira, hogy tavaly év végén a Törley Alkoholmentesből több, mint a duplája kelt el az előző évinek. Az érdeklődés a decemberi kampány óta is töretlen, ezt bizonyítja, hogy az év első két hónapjában háromszor annyi alkoholmentes Törley-t értékesített a cég, mint a 2022-es évnek ugyanebben az időszakában.


[1] Miért is kellenek a macskakörmök? Bár borból, alkoholmentesített borból készül a rosé, a pezsgőkészítési technológia nem teszi lehetővé alkoholmentes ital előállítását. Csak azt nevezhetjük ugyanis pezsgőnek, amely italban a buborékok erjedés által kerülnek a folyadékba, ami viszont alkoholképződéssel jár együtt!

Cheers! Group of people cheering with champagne flutes with home interior in the background; Shutterstock ID 495639145; purchase_order: -; job: -; client: -; other: –

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

3+1 érdekesség a Törleyről és a pezsgőről

Glück Viktória

Negyedszer aranyérmes a pezsgő hazájában a Hungaria Rosé Extra Dry

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben