InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Tóth Vera és Pauli Zoltán nem csak az életben alkotnak párt, hanem a munkában is

Ragyogó hang és fényes karrier jut eszünkbe elsőként Tóth Vera művészete kapcsán. Megasztár győzelem, aranylemezek, formabontó sorozatok a jazz vagy a könnyűzene világában, és a mindig könnyed, feledhetetlen szárnyalás akár nagyszínpadon, akár meghittebb környezetben lép a közönség elé. De azt már kevesebben tudják a népszerű énekesnőről, hogy az énekléshez hasonló szenvedéllyel kötelezi el magát a minőségi gasztronómia, és a finom magyar borok iránt is, amelyről bárki meggyőződhetett a koncerttel egybekötött borgálán a Várkert Bazárban.

A különleges est programját az énekesnő a párjával, Pauli Zoltán ismert gasztronómiai szakemberrel közösen fémjelezte, aki a Stílusos Vidéki Éttermiség alapító tagja, büszke palkonyai lakos immár két évtizede. Számos gasztrokulturális esemény ötletgazdája és szervezője, de eredetileg maga is séf és borász, így igazán ismeri a minőségi borok és a pompás kísérőfalatok párosításának titkát. Pauli Zoltán személye a garancia, hogy a csodálatos zene mellett, egyedi ízekkel és borzamatokkal kápráztatják el programjaikon a közönséget.

Neves pincészetek borászainak válogatott tételsorát kóstolhatták végig az egykor történelmi falak hangulatos miliőjében, hiszen Demeter Zoltán Tokajból, Heimann Zoltán Szekszárdról, Pálffy Gyula Köveskálról, Sauska Andrea és Sauska Krisztián Villányból és Tokajból, valamint Rókusfalvy Pál az etyeki borvidékről hozta el csodálatos borait válogatott gasztrofalatok kíséretében.

Bemutatkozott Tóth Vera-Gyémánt nevet viselő, új fehérbora is, amelyet Pálffy Gyulával álmodtak palackba a házigazdák, miközben a hangulathoz illő zenéről a Duka Laci Django Projectje gondoskodott.

A borkóstoló után Tóth Vera és zenekara adott fergeteges koncertet, művészettel koronázva meg a gasztrokulturális élvezeteket.

Tóth Vera – GYÉMÁNT (Fehér)
Káli Védett eredetű száraz cuvée fehérbor
A 4 fajta szőlőből készül: Pinot Gris, Tramini, Juhfark, Olaszrizling. Mindegyik külön lett szüretelve és feldolgozva. Mindegyik egészfürtösen kipréselve. Spontán erjedtek, 60%-a tartályban, 40%-a hordókban.
12 hónapig érlelődött külön-külön, majd ezután lett házasítva. Úgy próbálták házasítani, hogy ne domináljon benne külön egyik fajta sem, hanem inkább egy egészet alkossanak. Komplex, érett fehérbor, se nem sok-, se nem kevés, pont ahogyan szeretjük az egyensúlyt a borokban.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Koncert NEKED – Március

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben