InfoPont
Tihanyt elárasztották a kirándulók, ezért lezárják a parkolókat
  • 2020. április 7.

Tömegesen érkeznek a kirándulók a jó idő beköszöntével Tihanyra, ezért a koronavírus elleni védekezés jegyében a település polgárestre úgy döntött: keddtől kezdve ideiglenesen lezárják a falu központjában található parkolókat.

Tósoki Imre az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hivatkozott, hogy a környező kirándulók településről érkezők ellepték a falu közkedvelt helyszíneit: a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek. Ez a polgármester szerint súlyos egészségügyi kockázattal jár.  A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust – írja Tósoki a Facebookon is közzétett közleményében.

Tihany polgármester arra kéri a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a tihanyiak egészségét és a járvány elleni védekezést, ezért sétáljanak saját lakóhelyük környékén.

(Borítókép: A Tihanyi Bencés Apátság és környéke a Veszprém megyei Tihanyban a háttérben a Balaton. Fotó: H. Szabó Sándor / MTI)

happy wheels