InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Sokszínű zenei hangzásvilággal vár az Everness Fesztivál

Prem Joshua és a Dresch Quartet, Óperentzia, és Pangani. Az Everness Fesztivál idei zenei kínálatában az ősi ritmusok keverednek majd a modern zenei hangzásokkal. A Balaton parti színpadokon a jazzprodukcióktól a hangfürdőkig számtalan feltöltődést és elmélyülést támogató koncerttel találkozhat a közönség.

Az alsóörsi Everness Fesztivál Európa legnagyobb önismereti fesztiválja, ahol koncertek, előadások, meditációk, jóga-, tánc- és egyéb mozgásprogramok, workshopok segítségével indulhat el – vagy éppen tovább – a fesztiválozó saját belső útján. A rendezvény zenei kínálata a hetedik évben új színekkel, stílusokkal, hangzásvilággal bővül.

„Idén a zenei színpadon egy különleges kísérletre hívtuk az előadóinkat. A külföldi és a hazai fellépőket arra kértük, fogalmazzák meg, mit is jelent számukra a spiritualitás, és próbálják meg ezt a közönségnek zenei keretek között visszaadni, tolmácsolni.” – mondja Gyöngy Dániel, a fesztivál zenei programszervezője. „Abban egészen biztos vagyok, hogy ezúttal mindenki valami nagyon egyedit és személyeset oszt majd meg a saját gondolkozásából, művészetéből, természetesen a zene nyelvén. Úgy tervezzük, hogy az estéket energiával átitatott, ritmusosabb produkciókkal töltjük, de idén sem maradhat ki a hangterápiás program, valamint a korábbi stílusok mellett teret nyernek az elektronikus- és könnyűzenei, a jazz és a “zaj” jazz műfajok is. Idén kapcsolódunk ezen kívül a Sofar Sounds nevezetű nemzetközi kezdeményezéshez is, melynek lényege, hogy meglepetés előadók érkeznek majd a fesztiválra. Összesen nyolc olyan koncertnek adunk így teret és helyet, a melyről csak annyit tudunk, hogy finom esztétika mentén szerveződött muzsikát hoznak nekünk a nyári éjszakába.”


A fesztiválon hazánkban először mutatkozik majd be Prem Joshua zenekara, a fúziós világzene egyik legismertebb formációja. Az indiai művész eddig megjelent 15 albuma igazi kuriózumnak számít, amelyeken az indiai ragák és a kortárs jazz ötvözete feszes, felemelő, természetes formában csendül fel. Magyar népzenére felfűzött jazzprodukcióval és egy különleges, egyedi hangszerrel, a fahunnal kápráztatja majd el a fesztiválozókat a Dresch Quartet. Shai Dayan autentikus, mégis friss előadásában a zenéhez való archaikus hozzáállás ötvöződik majd a modern kor kínálta technikai lehetőségekkel, de szintén az új és a régi kapcsolódásáról mesél saját hangjain az Óperentzia, a Naveya és a Colorstar is. Utóbbi teljesen új irányt nyit a fesztivál korábbi stílusához képest, a pszichedelikus és a pop rock műfaj keveredése egy szokatlan zenei univerzumba kalauzolja majd a hallgatóságot. Barabás Lőrinc szóló produkciójában trombitával, egy looperrel és további elektronikus segédeszközökkel varázslatosan lebegő atmoszférát teremt majd a Sastra című albumának dalaiból.  Az új stílusok és arcok mellett természetesen sok régi fellépő is zenél majd, így muzsikál többek között a Earth Sounds & Blue Planet Retreat és a Samsara Boulevard is. A különböző hangfürdők és zenei workshopok mellett pedig igazi örömzenélésre, jamelésre számíthat, aki esténként a parton sétál. A szervezők azt ajánlják, aki kedvet érez, mindenképpen hozza magával saját hangszerét is.

Everness Fesztivál: Alsóörs, 2019. június 19-24., Pelso Camping

A rendezvény média főtámogatója a Nők Lapja Psziché.

További információ: www.evernessfesztival.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Márton-napi Vigasság és Tökfaragó verseny

Glück Viktória

Bala-Ball Buborékfoci- A focizás legújabb formája

Zalai Mariann

Plázs – Siófok

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben