Utazó
Rotterdam
  • 2017. november 13.

A városban meglévő good vibe talán annak is köszönhető, hogy még nem tud róla mindenki hogy itt miért jó, ezért nincs sok turista. Állítólag nemrég Madonna is vett itt egy lakást az egyik New York-ra emlékeztető felhőkarcoló tetején.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait.

A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Bringás paradicsom

Rotterdam még felfedezetlen, de friss, pozitív energiával teli kikötőváros. Emberi léptékű és kiegyensúlyozott, ezért egyszerűen jó benne lenni és megmártózni mindenben, amit csak adni tud ez a dizájnérzékeny bringás város, ahol még nem jönnek szembe turistahordák selfie stick-kel. Megélhetjük benne azt a jóllétet, amitől Nyugat Európa annyira vonzó és abból a laza felszabadultságból hozhatunk haza is.

Dizájnérzékeny kikötőváros

Azt tapasztaltam, hogy a Rotterdamban élők nemcsak nyitottak, hanem jól is érzik magukat attól, ami körülveszi őket. A kikötőváros komoly múlttal és még komolyabb potenciállal bír, frissességgel és cool faktorral van tele. Ráadásul Amszterdamtól alig egy órányira van autóval vagy még kevesebbre vasúttal. Budapesttől pedig alig kétórányi repülőúttal, jó áron elérhető.

Világkonyha sok mosollyal

A Markthall Hollandia legnagyobb dizájnerek által tervezett vásárcsarnoka a MVRDV építész stúdió remeke. A hét minden napján este nyolcig van nyitva, éttermekkel, klasszikus piaci kínálattal, friss zöldséggel, gyümölccsel és a nemzetek konyháival. A marokkói konyhát imádom és Rotterdamban éppen olyan volt az étel, mint Marrakechben.

Menő város menő cuccokkal

A GROOS concept store kizárólag rotterdami termékeket árul, divat, design, zene a fő profil, de fiatal képzőművészek munkáit vagy például Rotterdam édességét is megtaláljuk. A Groos egyébként régi elfeledett holland szó, és azt jelenti büszkeség.

Cím: Achterklooster 13. Instagram @groosrotterdam

 

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

happy wheels