InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Programturizmus – Október

OKT. 17-18.
FIA Kamion Európa Bajnokság Futam és Fesztivál

Mogyoród

Nehézsúlyú járművek összecsapása a pályán, ahol a kisebb járgányok is megmutatják, milyen erő lakozik bennük, miközben a család minden tagja jól szórakozik. Ez a FIA Kamion Európa-bajnokság, a kamionsport legkiemelkedőbb nemzetközi versenysorozata, amit idén 6. alkalommal hozunk el Magyarországra. A több mint 30 éves múltra visszatekintő rendezvény bővelkedik különleges pillanatokban. Együtt izgulhatunk hazánk büszkeségéért, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbiért, hangosan szurkolhatunk a Suzuki Europe Cup versenyzőinek, és ámulhatunk a nagy teljesítményű motorokkal bemutatott lélegzetelállító, akrobatikus gyakorlatokon.


OKT. 17-18.
Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztviál és Orsolya-napi Vásár

Kőszeg

A Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településeinek kézművesei, borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók,az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak. A történelmi belváros egyedi hangulatú terei, utcái biztosítják a kézműves kirakodóvásár helyszínét.


OKT. 23-24.
Tökös Pincenyitogató
a Hajósi Pincefaluban

Hajós

A Hajósi Pincefalu legTÖKösebb rendezvényén, október 23-án és 24-én várunk Titeket sok szeretettel, ízletes borokkal, házi finomságokkal, messze földön híres hajósi vendégszeretettel és még sokáig sorolhatnánk…
De inkább látogassatok el hozzánk és tapasztaljátok meg személyesen, hogy milyen, amikor élettel telnek meg a hangulatos Pincefalu utcái, présházai.


OKT. 24.
Szent Dömötör-napi Behajtás Ünnep és Darufesztivál

Hortobágy

Az ősz legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás a Hortobágyon. A látogató-központban a „Darvak világa” kiállítással, ismeretterjesztő előadásokkal, a kisebbek számára „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, kézműves foglalkozásokkal, hagyományos ételkóstolókkal, csillagászati bemutatóval várjuk az érdeklődőket. Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a hideg beálltával az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre. A behajtás népszokása elevenedik meg ezen a hétvégén.


OKT. 24.
Tárcsás ételek Fesztiválja

Bogács

Tárcsás Ételek Fesztiválja – 2020. október 24-én immár 10. alkalommal várják az érdeklődőket a Rendezvényparkban. Jelentkezőkből és érdeklődőkből az idén sem lesz hiány… A mindig nagy sikerű rendezvényre, a Tárcsás Ételek Fesztiváljára az idén is várja a versengő csapatokat és az ínyenc vendégeket Bogács Község Önkormányzata. Az elkészített ételeket szakmai zsűri értékeli.


NOV 7-8.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szentendre

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár 13. alkalommal rendezi a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A szept.24. – okt. 1-ig tartó hangversenysorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek tovább színesítik Szeged gazdag zenei életét, és igazi komolyzenei ritkaságok. A Fesztivál idén ünnepli Ludwig van Beethoven születésének 250. és a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennállásának 990. évfordulóját is.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Budapesti Illusztrációs Fesztivál

Glück Viktória

2020-ban is lesznek koncertek a Balaton közepén

InfoPont

Pünkösdi programok a Badacsonyi Borvidéken

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben