Utazó
Programturizmus – Február
  • 2020. február 2.

Fonyódi Kolbászfesztivál
Feb. 7-9.

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál remek kulináris élményekkel 2020. február 7-9. között. Helyszín: Zákány Kálmán Sportcsarnok és környéke. Kolbásztöltő verseny, kolbászokból készült alkotások kiállítása, Kolbászok Éjszakája Party, néptáncegyüttesek bemutatója, kóstolók várják az üres hassal érkezőket. Csepregi Éva, Happy Gang, Nótár Mary
és Dj. Dominique csak néhány név a fellépők közül, minden este tánc és buli zárja a napot!


Pécsi Csokoládé Karnevál
Feb. 8-9.

Újra Csokoládé Karnevál a Zsolnay Negyedben! Az ország minden részéből érkező csokoládék vására. A látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és megvásárolhatják a még sehol sem látott különleges csokoládékat. Az esemény igazi látványossága egy nagyméretű csokoládétárgy, mely a látogatók szeme előtt készül el a helyszínen.


Kocsonya fesztivál
Miskolc
Feb. 14-16.

Igazi közönségkedvencek érkeznek az igazi, hamisítatlan Miskolci Kocsonyafesztiválra: újra a jól ismert legenda, a miskolci kocsonyában pislogó béka adja a fesztivál alapját. Újra megelevenedik a főutca, visszatérnek azok a programok és kísérőrendezvények, amelyek 2000 és 2013 között méltán tették országos hírűvé, illetve Magyarország egyik legnagyobb téli, szabadtéri, kulturális és gasztrofesztiváljává az akkor 250 ezernél is több látogatót Miskolcra vonzó programsorozatot.


Tihanyi Téltemetés
Feb. 22.

Farsang farka – vidám téltemetés és újborok versenye! Közhírré tétetik, hogy február 22-én a tihanyiak nem kisebb dologra vállalkoznak, mint a tél eltemetésére. Ehhez mindenféle maskarákba öltöznek, lármát csapva felvonulnak, hogy a tél megijedjen, a résztvevők pedig jól érezzék magukat. A vidám rendezvényhez kapcsolódik az idén is a tihanyi újborok versenye. De nem csak a zsűri tagjai ismerkedhetnek a borokkal, mert forralva a résztvevők is kapnak majd hideg elleni védőitalként.


Nagykőrösi vásárok
Feb. 23.

A városban nagy hagyományokra tekint vissza a vásározás. Az első vásárok megtartási jogát még a 16. században kapta. Nagykőrös városban évente 10 alkalommal kerül sor országos állat- és kirakodó vásár megtartására. Kirakodó vásárunkon jelenleg közel 400 árus kínáljaportékáját. A vásárok látogatóinak száma általában 8.000-10.000 fő, ami köszönhető a nagy vásárokon megrendezésre kerülő hagyományőrző programoknak. Fellépnek néptáncosok, bábosok, van magyar nóta, operett, egyéb vásári műsor.


Országos Farsangi Fánkfesztivál
Nagykanizsa
Feb. 22-23.

Minden ami a farsangról és a fánkról szól. Ahol három napon át kulturális programok is várják a fánkevő látogatókat. Ahol a különféle lekváros-, szalagos-, csöröge-, krémes-, rózsa- és egyéb fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére lesz lehetőség. Ahol fánkevő versenyre is benevezhetsz. Ahol jelmezes felvonulás és farsangi futóverseny segít kimozogni a megevett fánkot! Ahol a bor- és pálinkakóstolás sem maradhat el!
A rendezvény ingyenes!

www.programturizmus.hu