Utazó
Programturizmus
  • 2019. szeptember 30.

Ágfalvi Gesztenyefesztivál
Okt. 12-13.

Ágfalván már 16. alkalommal rendezik meg a Gesztenyefesztivált. 2019. október 12-13-án népművészeti kirakodóvásár és kézműves foglalkozás, valamint gesztenyés ételek és sütemények várják a kilátogatókat. Különböző tánc- és egyéb bemutatók, zenekarok, szórakoztató és könnyűzenei programok és bál várja a vendégeket a Vadon Lovas Club területén.


Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál Tatán
Okt. 18-20.

Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. Az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivált 2019. október 18-20. között rendezik meg a Kastélytéren. A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. Az izgalmas ismeretterjesztő programok, a kitűnő étkek és borok után a szórakozás sem maradhat el. Változatos színpadi programok, hangulatos koncertek, vidámpark és bulisátor gondoskodik a felejthetetlen élményekről.


Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál,
Orsolya-napi vásár
Okt. 19-20.

A Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településeinek kézművesei, borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak. A történelmi belváros egyedi hangulatú terei, utcái biztosítják a kézműves kirakodóvásár helyszínét.


Simon-Júdás-napi Országos
Kirakodóvásár Sárváron
Okt. 25-26.

Az év egyik leginkább várt utcai eseménye Sárváron a Simon-Júdás-napi országos kirakodóvásár. Ahogy az előző években, idén is vásári forgataggá alakulnak át a város főbb utcái, idén is lesznek színpadi programok és sok forralt bor. A Simon-Júdás vásár legrégibb hagyománya Sárvárnak, az iránta való érdeklődés az évszázadok múltával, az életmód változásával sem hagyott alább. A hat évszázados történelmi múltra visszatekintő kirakodóvásár sokat változott, ám meg-megújulva a mai napig őrzi hagyományait.


Csabai Kolbászfesztivál
Okt. 24-27.

Idén 23. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Csabai Kolbászfesztivál 2019. október 24-27. között Békéscsabán! A négynapos rendezvény lehetőséget ad rá, hogy vendégeink belekóstoljanak abba, milyen is a vidéki élet, hogyan élnek errefelé az emberek, mit esznek, hogyan mulatnak, milyen zenészeik vannak. Neoton Família Sztárjai, Belencéres Néptáncegyüttes, gyúróverseny, Punnany Masssif csak néhány a remek program közül.


Tök Jó Zalakaroson
Okt. 26 – Nov.2.

A gesztenye az őszi és téli esték legromantikusabb csemegéje, méz és torták összetevője, püré formájában és sütve is imádnivaló. E tápláló és egészséges finomság köré gyűlik most Velem lakossága és az oda látogatók, hiszen idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a község a gasztronómiai és hagyományőrző vásárt. A falatozást, kóstolást, eszmecserét a receptekről szombaton az Apostol együttes koncertje teszi teljessé. Fogjon mindenki egy korsó kőszegi sört a kezébe, másikba egy nyárs saslikot és élvezze a nyárutó napsütését: VELEM!