InfoPont Ajánló Magazin
Tourist Utazó

PetersPlanet Taravel: ZANZIBÁR CHAPWANI SZIGET

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

A Tanzániába, Zanzibárba érkező járatok Stone Town-ba érkeznek meg, innen, a városból alig egy óra csónakkal a csodálatos és csendes sziget. www.chapwani-resort-zanzibar-hotel.com

CSÓNAKKAL A SZIGETRE

A Kisauni Airport, ahová a Zanzibárra érkező gépek leszállnak, mindössze hat kilométerre van Stone Towntól. Itt landol a KLM gépe is, amivel Budapestről amszterdami átszállással, mindössze két óra tranzitban töltött idővel, könnyedén elérhető a desztináció az őszi-téli szezonban is. Ez a kép már abban a csónakban készült, amivel elindultunk Chapwani szigete felé Stone Townból.

SAJÁT PARTSZAKASZ

Jó hír az Afrika rajongóknak és a vírusválság visszaszorulását is jelzi, hogy a KLM teljes mértékben visszaállította a járvány előtti szintre az elérhető afrikai célállomások számát, mind a 11 afrikai város elérhető, ami korábban is. Ha nincs változás és nem mossa el a negyedik hullám a terveimet, Zanzibárra is visszemennék pihenni.

VENDÉGSZERETET

Tanzániában az emberek természetessége és kedvessége ragadott meg leginkább, a legnagyobb örömöt pedig a korábban ismeretlen teljes belassulás élménye adta, aminek a megtapasztalásához nélkülözhetetlen a helyiekkel való kapcsolódás. Az afrikai lassúság pihenéssel kombinálva kéjes öröm, amit remekül kiegészít a helyiek kiváló humora és meglepő figyelmessége.

KRISTÁLYTISZTA VÍZ

A szigeten paradicsomi állapotokat, csendet, és egy kicsit megkopott, lélekkel teli, rendkívül szerethető szállást találtunk. A konyhán érezni a sziget tulajdonosának, egy olasz asszonynak a jó ízlését, de a sziget számtalan meglepetést és titkot rejt, például egy apró katonai temetőt az elmúlt évezredből. Szeretettel ajánlom azoknak az olvasóknak, akiknek a legfontosabb dolgok közé tartoznak a titkok és a csend.

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Thaiföldön pénzért riasztják fel a galambokat a tökéletes instafotóért

InfoPont

Akkor és Most Jármű Expo- 04.29-05.01., Esztergom

Zalai Mariann

Utazási tippek a szakértőtől: Utazás gyerekkel, családdal 4. rész

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben