Szórakozó
Filmkritika – Őszi sorozatok
  • 2019. november 6.

A Viszony / The Affair
5.évad

A már 3 Golden Globe-ot nyert dráma rendkívül fájdalmas, ámde tanulságos sorozat. Tulajdonképpen egy négygyermekes családapa, Noah Solloway (Dominic West) hűtlenségét, szakmai sikereit és a körülötte élő nők életét mutatja be. A sorozat tematikáit nézve – gyilkosság, harag, keserűség, túlfűtött szexualitás, hűtlenség, és családtörés – nem csoda, hogy nagy port kavart a nézők körében. A szériák betekintést engednek látszólag hétköznapi emberek közel sem hétköznapi életébe, kudarcaiba és a boldogulásukért vívott harcba. Nem kisebb színészek tűnnek fel a főszerepben, mint Ruth Wilson, aki fantasztikusan játssza a szeretőből lett feleséget; Maura Tierney, aki hitelesen alakítja a megbocsátó és megtört anyukát; vagy Joshua Jackson, akinek sikerül kitörnie a rosszfiú szerepéből. Az utolsó részek november elején még jönnek!

 

 

 


Most Nevess /Kidding!
2.évad

A sorozat középpontjában Jeff, azaz Mr. Pickles (Jim Carrey) áll, a gyerekműsorok ikonikus figurája, aki a jóság és bölcsesség megtestesítője. Amikor a közszeretetnek örvendő Jeff családi élete összeomlik, rájön, hogy nincs az a mese vagy bábu, ami segíthetne neki abban, hogy átvészelje a kezelhetetlen sebességgel eszkalálódó válságot. Az eredmény: ez a kedves ember a kegyetlen világban szép lassan kezdi elveszíteni a józan eszét, ami egyformán vicces és szívszorító folyamat.
A sorozatban szerepel az Oscar-, Emmy- és Golden Globe-jelölt Frank Langella (Frost/Nixon), az Oscar-, Emmy- és Golden Globe-jelölt Catherine Keener (az HBO Mutassatok egy hőst! című sorozata (Tűnj el!) és Judy Greer (Married) is. November elején jönnek az újabb részek!

 

 

 


Birmingham bandája / Peaky Blinders
5.évad

Az idei ősszel megérkezett a brit dráma ötödik szériája is, amely tartogat némi meglepetést a nézőknek! Az igaz történeten alapuló sorozatban a Shelby család a 20-as évek felfordult Birminghamjében igyekszik befolyást nyerni a politikába és közéletbe. A szériák alatt rengeteg feszültségnek, mély érzelmi és politikai válságoknak lehetünk tanúi. A történet főszereplője, Thomas Shelby (Cillian Murphy) az angliai roma gettóból kűzdi fel magát gengszter királlyá, majd egyre merészebb vízióit váltja valóra a kormányzatba való bejutással. A tét most már sokkal nagyobb és természetesen az egész família érzi, hogy ismét szorul a hurok. Persze, nem is lehet ezzel mit tenni, hiszen a gengszter család vére sosem nyugszik, állandó készültségben vannak az újabb támadásokkal kapcsolatban. Roppant igényes és nagyon komplex történet, amely egy eddig érintetlen korszakba kalauzol el minket.

Cimkék:
happy wheels