Hasznos
A New York Timesban írnak a magyar összefogásról a koronavírus-járvány kapcsán
  • 2020. március 31.

A leghíresebb amerikai hírlap, a New York Times, amely már 170 éve létezik, írt a magyarok összefogásáról és jótékony felajánlásairól legújabb cikkjében.

A legnagyobb amerikai napilap, a New York Times egy külön cikkben foglalkozik a magyarok összefogásával a koronavírus-járvány kapcsán. Az amerikai hírlap az egyik legismertebb világszerte, hiszen 170 éves története során 127 Pulitzer-díjat zsebelt be ezidáig. A cikkben részletesen kifejtik, milyen sok felajánlás érkezik nap, mint nap étterem-, lakás-, és szállodatulajdonosoktól egyaránt.

“A magyarok kedvességgel reagálnak”

A New York Times cikkje egy nagyon szívbe markoló történettel indul, amelyben elmesélik Varga Milán étteremtulajdonos helyzetét. A vállalkozó egy kis pizzériát szeretett volna nyitni Budapest belvárosában, amire három éven keresztül gyűjtött, hogy megvalósítsa. Az étterem megnyitott, azonban a járványhelyzet miatt teljesen be kellett zárnia. Az étterem tulajdonosa kénytelen volt bezárni, viszont úgy döntött, hogy a konyhát nem állítja le. Eldöntötte, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt, olyan 65 év feletti idős emberek számára fog pizzát kiszállítani ingyen, akik a járványügyi szabályok miatt nem hagyhatják el otthonukat, ezzel segítve jelenlegi helyzetüket.

A lakástulajdonosok jószívűségéről is említést tesznek

A New York Timesban arról is említést tesznek, hogy több ingatlantulajdonos felajánlotta üresen álló lakását az egészségügyi dolgozók számára, ingyen és bérmentve, ezzel segítve őket, hogy minél gyorsabban juthassanak be dolgozni. A cikkben felsorolnak több olyan Facebook-csoporotot is, ahol ezeket a felajánlásokat olvashattuk az elmúlt időszakban. Ilyen csoport például a „Budapest Airbnb közösség az egészségügyi dolgozóknak”, amelynek már több, mint 1200 tagja van.

A szállodák sem maradtak ki

Az ingatlan felajánlások mellett, említést kapnak azok a szállodatulajdonsok és szállodák is, akik szintén valamilyen jótékony segítséggel szeretnék támogatni egymást és a nehéz helyzetbe került magyarokat. Éppen ezért a cikkben olvashatunk arról a siófoki hotelről, ahol szabad szobákat biztosítanak azoknak a magyaroknak, akik külföldről érkeztek haza és a járványügyi szabályok miatt kötelezően két hétre karanténba kell vonulniuk. A szálloda nem csak elszállásolásukban segít, de ételt is biztosítanak az itt tartózkodóknak.

 

Jó érzés magyarnak lenni. Segítsünk egymásnak!

 

A cikket egyébként a New York Times weboldalára is feltöltötték, amelyet az alábbi linken teljes egészében megtalálhatjuk.

Forrás: magyarországom.hu

happy wheels