InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Nápoly és környéke

Nápoly önmagában is izgalmas desztináció lehet bármely korosztály számára annak nyüzsgő trattoriáival, izzó éjszakai életével, rusztikus kisutcáival, de aki szeretné megfűszerezni a városi barangolást, annak kiemelten ajánlott körbeutaznia nem csupán Campania, de Salerno megyét is, hiszen Itália talán leggyönyörűbb régióit ismerheti így meg a vakáció során.

Amalfi-part, a Limoncello mekkája
Mielőtt útnak indultunk, magunk sem hittük el, hogy milyen kilátásban lesz részünk a Nápolytól délre eső, Sorrentótól egészen Salernóig húzódó partszakaszon, ahol egymást érik olyan városok, mint Positano, Praiano, Amalfi, Attrani és Ravello. Főszezon ide vagy oda, mi nem éreztük túlzsúfoltnak a városokat sem egyenként, sem látványosságokra lebontva. Az egész szakasz különlegessége, hogy mindegyik városból más arcukat mutatják a drámai Amalfi-part sziklái és néhol a Tirrén-tenger hangulata is különféle árnyalatokban, például türkizkékben mutatkozik meg. Fontos megjegyezni, hogy ugyan végig tenger mellett vagyunk, mesésebbnél mesésebb kilátásokkal, de strandolni korlátozott számú és méretű szakaszon lehet csak a sziklás, szaggatott part végett.

Positanónál van ugyan kiépített városi strand, de érdemes a várost körbejárni, hiszen különleges, egyfajta elvarázsolt hangulat lengi be ezt a kis ékszerdobozt. Amit még nem hagyhat ki a kíváncsi turista, az Amalfi és Ravello. Amalfi az egész part központja, ide futnak be az egynapos hajó és buszutakról érkezők, itt összpontosul a part forgalma és a helyi történelem. A citrom itt mindennek a lényegi eleme, így ne felejtsünk el vásárolni abból készült kézműves kozmetikumokat, likőrt, helyes textileket az otthoniaknak.

Látványosságok: Villa Rufolo, Villa Cimbrone, Amalfi dóm, Parrochia di San Gennaro, Az Istenek Ösvénye, Ponte Benevento.

A legjobb vacsora: Kasai (Via Umberto I, 84, 84010 Praiano)
A legjobb ital: Lemon Spritz (kérjétek bátran, mindenhol lehet kapni!), Bar al San Domingo (Piazza Duomo, 2, 84010 Ravello)

Nápoly, a város, amely sosem alszik
Nápoly Campania megye székhelyeként Olaszország egyik legfontosabb kikötő és kereskedelmi állomása a mai napig, így a különböző nemzetek, építészeti stílusok, és a gasztronómia különleges egyveleget alkotnak. Többféle arcát ismerhetjük meg a városnak, ha elindulunk a belvárosi Via Toledo metróállomástól egészen a Vanvitelliig, ahol a Castel San’Elmóról szó szerint 360 fokban csodálhatjuk meg a város negyedeit, az ikonikus Vezúvot, és ha jó időt fogunk ki, akkor még a Sorrentói-félszigetet is.

Kiemelkedő az olasz gasztonómia, amely lépten-nyomon megérinti  érzékszerveinket: nincs olyan utca, ahol ne kínálnának elsőosztályú pizzát, nápolyi streetfoodot, mint a pizza frittát, arancionét (olajban sült ragús rizsgombóc), vagy édességet. Fontos tudni, hogy Nápoly hatalmas édesség-fogyasztó, így tegyük félre a diétát, megéri!


Látványosságok: Piazza Plebiscito, Vomero festői negyede, Galleria Umberto, Spanyol negyed, Castel Dell’Ovo, Castel San’Elmo, Santa Chiara kolostor.
A legjobb pizza: sokat kell várni, de megéri – L’antica Pizzeria da Michele (Via Cesare Sersale, 1, 80139 Nápoly)
A legjobb fagylalt:  Gelateria Mennella (Via Giosuè Carducci, 45, 80121 Nápoly)

 

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Mahó Andrea kedvencei Olaszország és az Olajfa

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben