Gasztro
Modena Kincse Gölöllő főterén
  • 2020. augusztus 6.

Az utóbbi időben sokkal többet utazom országon belül és mindig megcsodálom mennyi szépség van itthon is. Nemrég Gödöllőn jártam, amikor is egy igazán különleges gyöngyszemre akadtam. Ez pedig a Sissi Kézműves Fagyizója a legendás főtéren.

Koncz Andrea és férje, János 11 éve alapította a fagyizót, aminek a környékbeli településekről is a csodájára járnak, mert mindig legalább 40 féle fagylalt van, köztük 6-8 mentes. A fagyizót Andrea álmodta és valósította meg. Nem elégedett meg egy egyszerű fagyizóval, rengeteget dolgozik azon, hogy az üzlet évről évre bővüljön és szépüljön. Andrea és legjobb barátnője Adrienn maguk készítik a fagyit, a hozzá való alapanyagokat termelőktől vásárolják, rendszeres vendégei a helyi piacnak.
Amit csak lehet, házilag készítenek, ők sütik a piskótát, készítik a szószokat, főzik a lekvárokat, önteteket. Rengeteget dolgoznak új ízeken, melyeket aztán baráti családokkal kóstoltatnak, hogy megalkossák a lehető legfinomabb kreációkat. A klasszikus fagylaltokon kívül rendszeresen készítik el országtorták fagylalt verzióját.

Több díjnyertes fagylaltjuk van, Andrea legutóbb Szamos Lászlótól vette át a “Fagyi Nagykövetének” járó vándorkupát. A fagyi mellett a városban elsőként kezdték el gyönyörű fagylalttorták készítését. Mindkét hölgy
az üzlet mellett családanyaként is helyt áll, és a gyerekek is sokszor segítenek a fagyizó körül. Andrea számára nagyon fontos, hogy a vendégek a lehető legkellemesebb környezetben lehessenek, tavaly megnyerték Gödöllő város legszebb terasza címet.

A fagylaltokat természetes alapanyagokból, valós gyümölcsökből, hozzávalókból készítik, amelyeket leginkább a gödöllői piacon termelőktől vásárolják. Gödöllőn a királyi kastély és az arisztokrácia gasztronómiája nagy hatással volt rá, rengeteget bújta a monarchiabeli süteményes könyveket. A fagyizót Sissiről nevezte el, az első kínálatban pedig a nagy klasszikusok mellett a monarchia süteményeinek fagylaltváltozata jelent meg. Andrea mára már több,mint 70 kreációt alkotott. Először sütemények, desszertek fagylaltváltozatait, később egyre merészebb kombinációkat hozott létre. A fagyizó pedig a város és a környék kedvenc fagyizójává vált.

Idén először nevezett be Magyarország legrangosabb versenyére, az Év Fagyalaltja díjra, melyről Modena Kincsével, a feketeribizlis balzsamecet fagylalttal sikerült elhozni a 3. helyet.

A “titkos” recept publikus, ettől ennyire finom a “Modena Kincse”.

8 éves modenai balzsamecetből készítik az Ország Fagylaltja verseny bronzérmes Modena Kincsét. A balzsamecet készítés őshazája az olaszországi Modena, ezért Konz Andrea, a díjnyertes Sissi Kézműves Fagyizó tulajdonosa ragaszkodik a városban készült, legalább 8 éves alapanyaghoz. Először egy lágy tejszínes fagylaltalapot főznek, majd ehhez keverik a modenai balzsamecetet. Ezután kerül a fagylaltba a házilag készített feketeribizli lekvár. A fagyasztótégelyekben a fagylaltot vörösboros balzsamecet “redukcióval” vagyis öntettel és friss szőlővel díszítik.

Sissi Kézműves Fagyizó
Gödöllő, Főtér (Átrium üzletház)
Veresegyház, Budapesti út 3/a

www.sissifagylalt.hu
Facebook/sissifagylalt


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

happy wheels