InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Modena Kincse Gölöllő főterén

Az utóbbi időben sokkal többet utazom országon belül és mindig megcsodálom mennyi szépség van itthon is. Nemrég Gödöllőn jártam, amikor is egy igazán különleges gyöngyszemre akadtam. Ez pedig a Sissi Kézműves Fagyizója a legendás főtéren.

Koncz Andrea és férje, János 11 éve alapította a fagyizót, aminek a környékbeli településekről is a csodájára járnak, mert mindig legalább 40 féle fagylalt van, köztük 6-8 mentes. A fagyizót Andrea álmodta és valósította meg. Nem elégedett meg egy egyszerű fagyizóval, rengeteget dolgozik azon, hogy az üzlet évről évre bővüljön és szépüljön. Andrea és legjobb barátnője Adrienn maguk készítik a fagyit, a hozzá való alapanyagokat termelőktől vásárolják, rendszeres vendégei a helyi piacnak.
Amit csak lehet, házilag készítenek, ők sütik a piskótát, készítik a szószokat, főzik a lekvárokat, önteteket. Rengeteget dolgoznak új ízeken, melyeket aztán baráti családokkal kóstoltatnak, hogy megalkossák a lehető legfinomabb kreációkat. A klasszikus fagylaltokon kívül rendszeresen készítik el országtorták fagylalt verzióját.

Több díjnyertes fagylaltjuk van, Andrea legutóbb Szamos Lászlótól vette át a „Fagyi Nagykövetének” járó vándorkupát. A fagyi mellett a városban elsőként kezdték el gyönyörű fagylalttorták készítését. Mindkét hölgy
az üzlet mellett családanyaként is helyt áll, és a gyerekek is sokszor segítenek a fagyizó körül. Andrea számára nagyon fontos, hogy a vendégek a lehető legkellemesebb környezetben lehessenek, tavaly megnyerték Gödöllő város legszebb terasza címet.

A fagylaltokat természetes alapanyagokból, valós gyümölcsökből, hozzávalókból készítik, amelyeket leginkább a gödöllői piacon termelőktől vásárolják. Gödöllőn a királyi kastély és az arisztokrácia gasztronómiája nagy hatással volt rá, rengeteget bújta a monarchiabeli süteményes könyveket. A fagyizót Sissiről nevezte el, az első kínálatban pedig a nagy klasszikusok mellett a monarchia süteményeinek fagylaltváltozata jelent meg. Andrea mára már több,mint 70 kreációt alkotott. Először sütemények, desszertek fagylaltváltozatait, később egyre merészebb kombinációkat hozott létre. A fagyizó pedig a város és a környék kedvenc fagyizójává vált.

Idén először nevezett be Magyarország legrangosabb versenyére, az Év Fagyalaltja díjra, melyről Modena Kincsével, a feketeribizlis balzsamecet fagylalttal sikerült elhozni a 3. helyet.

A “titkos” recept publikus, ettől ennyire finom a “Modena Kincse”.

8 éves modenai balzsamecetből készítik az Ország Fagylaltja verseny bronzérmes Modena Kincsét. A balzsamecet készítés őshazája az olaszországi Modena, ezért Konz Andrea, a díjnyertes Sissi Kézműves Fagyizó tulajdonosa ragaszkodik a városban készült, legalább 8 éves alapanyaghoz. Először egy lágy tejszínes fagylaltalapot főznek, majd ehhez keverik a modenai balzsamecetet. Ezután kerül a fagylaltba a házilag készített feketeribizli lekvár. A fagyasztótégelyekben a fagylaltot vörösboros balzsamecet „redukcióval” vagyis öntettel és friss szőlővel díszítik.

Sissi Kézműves Fagyizó
Gödöllő, Főtér (Átrium üzletház)
Veresegyház, Budapesti út 3/a

www.sissifagylalt.hu
Facebook/sissifagylalt


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A legmenőbb Balatoni teraszok

Zalai Mariann

aGarami ajánlja – Pilinszky 100

Bala

Egy csepp Balaton- Felvidék a Naphegyen

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben