InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalomTrend

Mégis mennyit ér a szépségünk?- EASTER EDITION

Most, a Húsvéti ünnepek közeledtével ismét felkapott témává vált az állatvédelem. Kísérletet teszünk arra, hogy egy kicsit más szempontból közelítsük meg az állatvédelmet, mint ahogy az ilyenkor „elvárt” volna. (Húsvéti állatvédelem témaköre: csibevásárral és kis, rémült nyuszik egy-egy hétre való elhelyezésével kitöltött piaci rés)

Az állatvédelemmel kapcsolatosan a Húsvét egy remek alkalom arra, hogy ne csak időszakos sztrájkban, hanem univerzális gondolkodásban és aktivitásban mérjük az állatvédelem fontosságát. Szerencsére azoknak a száma robbanásszerűen megugrott, akik az állatvédelemért a hétköznapjaik során is, a tudatos vásárló szerepkörének betöltésével kívánnak valamit tenni. Ugyan az a személy, aki meg szeretne győződni arról, hogy amit magára ken, annak nem több hét állatokon végrehajtott laboratóriumi kísérlet az ára, nem kevesebbre, mint a lehetetlent megközelítő misszióra hajtja az a fejét, vannak támpontok, amik mentén könnyedén el lehet indulni a jó ügy érdekében.

Nem lehetetlen!

Amennyiben a kedves olvasó igazán szívén viseli az állatok sorsát, és kezét mellkasára helyezve teszi fel a megválaszolandó mindezt megéri? kérdést, választ várva pedig már a megoldáson töpreng, úgy gondolom ideje konkrét részletekbe menni a tudatos vásárlást illetően. Sajnos, nem sok olyan megbízható oldal létezik, melyen a márkák teljes pontossággal pro és kontra szempontból le vannak írva (anyagcégek és leányvállalataik különböző cégpolitikájának megállapítása problematikus). Kiindulási pontként megjegyzendő, hogy a bizonyos cruelty free vagy leaping bunny logóval ellátott termékekkel nem nyúlhatunk mellé. Meglepően fogjuk tapasztalni, hogy jóval több és ismertebb kísérletmentes márka van, mint ahogy azt gondolnánk! Több márka nem tesztel közvetlen állatokon, viszont az összetevők forrásaink leellenőrzésével nem foglalkoznak. Ahhoz, hogy harcba szálljunk a jó ügyért, nem árt, ha megbízható oldalakról* csekkoljuk az információkat.

*az erre szolgáló PETA lista:

http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben