InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

MÁR TÖBB MINT 50 EZREN LÁTTÁK A MŰVÉSZEK AZ OTTHONI OKTATÁSÉRT VIDEÓIT

Egy hete indult útjára a MOTTO – Művészek az Otthoni Oktatásért. Ez idő alatt 84 videó került fel YouTube-csatornájukra, az összesen 55700 megtekintés során 2100 órát töltöttek irodalommal az érdeklődők.

Bíró Kriszta színésznő a közösségi médiában felvetett ötlete néhány órán belül hihetetlen támogatást kapott. A hozzá csatlakozó önkéntes csapatnak köszönhetően (Fullajtár Andrea színésznő, Ézsöl Andrea projekt menedzser, Kleb Attila fotográfus, a GetCloser Concerts művészeti vezetője; Seres Tamás rendező és Vető Balázs, a Fisherman’s ügynökség ügyvezetője) 72 órán belül technikai és grafikai háttere lett a pedagógusok munkáját és a diákok tanulását segítő platformnak. Azonban az igazi erőt az adta, hogy az első perctől kezdve egyre több odaadó színész is csatlakozott, akik között így könnyű volt elosztani a száz feletti műcímet, amit a pedagógusok megosztottak a MOTTO stábjával.

A közreműködők között olyan neveket találhatunk, mint Balsai Móni, Bata Éva, Bálint András, Benedek Miklós, Csuja Imre, Fodor Tamás, Gálffi László, Gálvölgyi János, Gryllus Dorka, Gyabronka József, Hegedűs D. Géza, Huszárik Kata, Kamarás Iván, Lux Ádám, Máté Gábor, Mácsai Pál, Mertz Tibor, Molnár Piroska, Ónodi Eszter, Pokorny Lia, Simon Kornél, Takács Katalin, Trokán Anna és még felsorolhatatlanul sokan.

Néhány videóban, meglepetésként, a felolvasó színész megosztja személyes viszonyát is az adott műhöz; illetve találhatóak olyan különlegességek, amelyek két nézőpontból mutatnak be egy-egy művet, egészen új teret nyitva a szöveg értelmezésében.

A kezdeményezéshez zenészek is csatlakoztak: Czutor Zoltán A magyar Messiásokat, Lovasi András az Anyám tyúkját, míg Beck Zoltán Ovidiust olvas fel, és készülőben van Pátkai Rozina és Majka videója is.

A MOTTO célja továbbra is változatlan: a mindenkit érintő jelen helyzetben segíteni a pedagógusok munkáját; egyfajta közösséget vállalni az otthonukban tanuló diákokkal; és az előszó erejével, a kortárs interpretálással közel hozni a kultúrát hozzájuk.

Bízunk abban, hogy a járvány-veszély elmúltával is használhatóak lesznek ezek a felvételek valamennyi diák és tanár számára. Létrejöhet egy olyan internetes enciklopédiája az irodalomnak, ami most és a jövőben megszeretteti az olvasást a gyerekekkel – áll a szervezők közleményében.

Elérhetőségek:
https://motto.suli.hu/
https://www.facebook.com/muveszek.otthoni.oktatasert/
mottosuli@gmail.com

Forrás. szinhaz.org

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben