InfoPont Ajánló Magazin
Trend

Ma van a rúzs világnapja A sminkmester tippjei a tökéletes rúzsozáshoz

Egy vérbeli nő kelléktárából nem hiányozhat a rúzs. Legyen az élénk, nude, fényes vagy matt, a rúzs mindenképpen meghatározó része sminkrutinunknak. Nem csupán megjelenésünket turbózhatjuk fel segítségével, hanem pszichológiailag is fontos szerepe van, hiszen az önkifejezés egyik fontos eszköze is lehet. Egyfelől üzenni tudunk a külvilág számára magunkról, nézeteinkről, világképünkről, másrészről pedig akár hangulatunkat is közvetíthetjük általa. A rúzs világnapja alkalmából Szabó Doris, az AVON sminkmestere most három alapvető rúzsozási technikával készült nekünk, amelyek segítségével tökéletes nude, élénk, illetve sötét színekbe öltöztethetjük ajkainkat.

A tökéletes nude száj

A sminktrendek egyik legmeghatározóbb iránya a nude, amely a dekorkozmetikumok minden területén jelen van. Ez leginkább natúr, természetes hatású színeket foglal magába, így sokan gondolhatják azt, hogy azok mindegyike tökéletesen illeszkedik majd. Azonban, ha rúzsról van szó, akkor különösen fontos, hogy jól válasszuk meg az adott árnyalatot, hiszen a nude mindenkinél más. Figyelembe kell venni saját tónusainkat, a szánk eredeti színét, és ahhoz kell kiválasztani a tökéletes nude árnyalatot.  Ez lehetőség szerint semmiképpen se legyen világosabb a saját szánk színénél, viszont a túl sötét színeket is érdemes kerülnünk. Amennyiben sikerült megtalálnunk saját árnyalatunkat, úgy érdemes egy úgynevezett átmenetes technikával felvinni azt, amely segítségével parányit gömbölyíthetünk ajkaink formáján. Ehhez a rúzst az ajak külső peremén kezdjük el felvinni, mintha kontúroznánk, ügyeljünk viszont arra, hogy a kontúr olyan vastagságú legyen, mint maga a rúzsecset. A belső részt hagyjuk festetlenül és használjunk egy ajakápolót, hogy a rúzst a száj közepe felé összedolgozhassuk az ajkunk bőrével. A szakértő egyik kedvence az AVON True ajakrúzs Sparklin Nude árnyalata, amely könnyed színével és egy leheletnyi fénnyel varázsolja természetes hatásúvá ajkainkat.

A tökéletes élénk szá

A tökéletes sötét száj

Talán az egyik legnagyobb odafigyelést a tökéletes sötét száj megalkotása igényli. A nagyon sötét, barnás-lilás árnyalatok viselésével érdemes vigyázni, hiszen ezek egyrészt optikailag kicsinyíthetik a vékonyabb ajkakat, másrészt ha nagyon eltérnek bőrtónusunktól, akár sápíthatnak is. Amennyiben azonban mégis egy ilyen árnyalat mellett döntünk, mint péládul az AVON Power Stay folyékony ajakrúzs Stay Put Sangria árnyalata, úgy a rúzsozás első lépései hasonlóak, mint az élénk száj esetében. Itt azonban fontos megemlíteni, hogy egy ilyen erős rúzs mellett jó, ha az arc többi része  friss, világos, és nem túlfestett. Amennyiben kicsit túllövünk rúzsunk színével, de nem szeretnénk letörölni, akkor egy víztiszta fénnyel tompíthatjuk a markáns megjelenést. A fény hatására, csupán a textúra megváltozása miatt is már nagyban lágyabbnak tűnhet az összhatás.

Forrás: AVON

www.avon.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Beauty Make-up – Szeptember

Bala

Csatlakozz a Peace Day Live globális digitális eseményéhez a Béke Világnapja alkalmából!

Glück Viktória

GiftMarket – 3 tipp, ha igazán különleges ajándékot szeretnél

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben