InfoPont Ajánló Magazin
Balaton Gasztro Kiemelt tartalom

Laposa Szüret 2019 – Így szüretelünk mi!

Különleges év az idei, mert valami nagyon új kezdődik, valami olyan, amit régen vártunk már. A Hableány nyitásával új lapot nyitottunk Badacsony életében, de a családunk és a birtok életében is.

Idén először ide, a városközpontban lévő látványborászatba érkezik a termés, itt zajlik majd a szüret, amit a Hableány tereiből, bisztrójából testközelből is figyelhet majd a hozzánk látogató. Izgalmas időszak vár ránk!

Szeretnénk meginvitálni, hogy látogass el hozzánk ebben az időszakban, ezért szerveztük meg 3 napos szüreti eseménysorozatunkat, ahol borkóstolók, beszélgetések, üzemlátogatások, dűlőtúra vár Rád.

További információk: https://www.facebook.com/events/469906033543189/

Laposa x Szent Donát Borest a Laposa Birtokon – 09.13. péntek 19:00 – 
 

Laposa Bence (Laposa Birtok, Badacsony) és Kovács Tamás (Szent Donát Birtok, Csopak) közös beszélgetős borestje a birtok teraszán.

Két borász kolléga, mindketten közel egyidősek, Balatonról, családi borászatban dolgozva. Egyikük Badacsony, másikuk Csopak, de összeköti őket az olaszrizling, a borvidék, a régió, a közös célok, a minőségi borkészítés is.

Mindketten BalatoniKör tagok, közös ügyük a Hegybor és a BalatonBor, erről is szó esik majd, mint ahogy a Juniboros kirándulásokról, meg úgy általában: a balatoni életről.

További információk: https://www.facebook.com/events/2279745068803178/
frissAperitivo – tapasok és borok
– 09.14. szombat 20:00 – 

Tapasok és borok, azaz laza egész napos kóstolás Laposa Lillával a teraszon a Laposa Szüret 2019 keretében.

Szombatra a frissTerasz csapata a borokhoz illő tapasokkal, bor+étel párosításokkal készül, a borokról Lilla mesél majd a betérőknek.

Egész nap lehet kóstolni, eszegetni, henyélni, pihenni, lazázni.

További információk: https://www.facebook.com/events/476097076288047/
Délutáni történetek és borok dr. Laposa Józseffel a Szőlőhegy Bisztróban
– 09.15. vasárnap 15:00 – 

Érdekes történetek és izgalmas borok  vasárnap délután a Szőlőhegy Bisztróban: kötetlen beszélgetés és borozás dr. Laposa Józseffel.

Amikor Laposa József, a pesti kádár család gyermeke és Barabás Eleonóra, badacsonyi lány összeismerkedtek egy balatoni vonaton, el is dőlt a távolba vezető sorsuk. Ők ketten az egykori Hableányban házasodtak össze – ezért is fontos számunkra családilag is az épület. Bár sokat éltek Pesten, világos volt számukra, hogy Badacsonyban képzelik el az életüket. Itt vettek szőlőt, kezdtek el földet művelni, bort készíteni, pincészetet építeni és rakták le a birtok alapjait.

A tájépítész Laposa József sok-sok könyvet és publicisztikát írt a magyar borvilágról, a régió borászatáról, történelméről, kutatta a Hableány múltját, a szőlőművelés fejlődését. Ha valaki, ő sokat tud mesélni Badacsonyról!

További információk: https://www.facebook.com/events/335050660716100/

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Válogass kedvedre a Badacsony hétvégi programkínálatából!

Glück Viktória

Szakvezetéses élménytúrák a Badacsonyban

Bala

Szakvezetéses bortúra a Badacsonyi Borvidéken

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben