InfoPont Ajánló Magazin
Életmód Gasztro

Ki ne dobd! – Innovációk az élelmiszerpazarlás ellen

MUNCH KUPON!
A ref88434b0 kódot kuponként használva 500 Ft kedvezményt kapsz az első rendelésből!
(T)egyél a pazarlás ellen és legyél ételmentő hős!
Ismerd meg a Munch.hu zseniális kezdeményezését!

Az élelmiszerpazarlás visszaszorítására számtalan innovatív megoldással álltak elő a gazdasági szereplők az elmúlt években. A beszélgetés meghívottja három olyan szakember, akik a kezdeményezéseikkel nagy visszhangot váltottak ki. Az Élelmiszerbank nem csak szemléletében volt úttörő ezen a területen, hanem a hatékony nagyvállalati kapcsolatrendszere miatt is kiemelkedik a civil szervezetek közül. A Perma Gang Projekt formabontóságával a szokványostól eltérő, kreatív megoldások jelentőségére hívja fel a figyelmet. A Munch.hu a legígéretesebb vállalkozások egyike – ez volt az első olyan projekt az RTL Klubon futó Cápák Között műsor történetében, amelybe az összes(!) üzleti angyal befektetett.

“Amelyik étteremnél ételfelesleg van, ott ne a kukába dobják, hanem dobják fel a Munchra.” — mondta a Forbesnak adott interjújában Wettstein Albert az app alapgondolatáról. A fiatal vállalkozó három egyetemista társával közösen álmodta meg az ételmentő szolgáltatást. Eredményeivel bekerült a Forbes ’30 Under 30’ listájába, amely 30 év alatti sikeres fiatalokat vonultat fel. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége 2019-ben fiatal kreatív tehetségnek választotta. “Mostanra egy olyan üzleti kultúra alakult ki, hogy a társadalmi értékteremtés is számít, nemcsak a haszon.” – jegyezte meg az interjúban. És valóban, a “Muncholás” mára igévé vált, és mind éttermi, mind vásárlói oldalon töretlen népszerűséggel terjed!

Nagygyörgy András korábbi munkahelyein is a jótékonyság témájával foglalkozott, elsősorban fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek támogatásával. Jelenleg az Élelmiszerbank munkatársaként, ahol a külső kapcsolatokért felel, fő célja a magánszemélyek és vállalatok szerepvállalásának növelése az élelmiszerpazarlás megfékezésében.

Lőrinczi István másfél éve foglalkozik elmélyülten permakultúra-tervezéssel. Saját otthona körfolyosóján, a Perma Gang Projekt keretein belül több mint 80 fajta növényt nevel. Ezzel célja a városi permakultúra adta lehetőségek bemutatása és bevezetése minél szélesebb körben, amelynek elterjedése hozzájárulhat globális ökológiai- és társadalmi válságok enyhítéséhez.

Műsorvezető: McMenemy Márk

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Zöldítők

Glück Viktória

3 tipp a fenntarthatóbb étrendért

Glück Viktória

Tények és tévhitek, hogyan csökkentsük a digitális ökológiai lábnyomunkat

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben