Életmód
Két hatékony hónap szilveszterig
  • 2019. november 7.

Közeleg az a rettegett időszak, amikor a karácsonyi láz után lenyugszunk és tudatosul bennünk, hogy idén sem mentünk mindennap edzeni, nem váltottunk munkahelyet és a család is megint csak karácsonykor ült egy asztalnál.

A kitűzött céljaink, az álmaink nem attól fognak megvalósulni, hogy leírtuk egy túlárazott keményfedelű csili-vili jegyzetfüzetre, nem is attól, hogy megígérjük magunknak, hogy jövőre minden más lesz, hogy új év új én, hanem komoly fókuszált munkára van szükség. Nem jövőre, nem is csak holnap, hanem most. Folyamatosan.

A mindennapi munkát az álmaink megvalósítása érdekében szokássá kell építenünk, hogy hatékonyan haladhassunk előre, stagnálás helyett. A jó hír, hogy év végéig, a szeretet ünnepe utáni hidegzuhanyként ható felismerésig, még három hónapunk van. Három hónap rengeteg idő arra, hogy tegyünk a csinos jegyzettömbön heverő célokért.

1. Nézzük át újra a listát

Vedd elő a listádat és nézd át egy olyan szemmel, hogy egyrészt melyik az az elem, aminek a megvalósítása reális lehet három hónap alatt, amiért nem csak áhitozol, hanem a megszerzéséhez vezető útért is rajongsz, végül döntsd el, hogy az adott cél elég specifikus-e. Például, hogy szeretnék többet edzeni, az nem elég egyértelmű. Szeretnék heti háromszor futni legalább 5 km-t, az már egy megfoghatóbb cél.

2. Kis lépések a nagy célért

Mindennap foglalkozz vele legalább 20 percet. Akkor is, amikor fáradt vagy és nincs hozzá kedved. Esélyes, hogy 20 perc után beindul annyira a flow, hogy rendesen tudsz haladni a munkával.

3. Magadtól magadnak

Tűzz ki havi vagy heti célokat és ha sikerül időben teljesítened az adott feladatokat, akkor jutalmazd meg önmagad. Igenis megérdemled. Mielőtt új kacatokkal kényeztetnéd magad, az elismerő jutalom lehet például minőségi énidő, egy kellemesen fárasztó futás, finoman illatozó curry, pattogatott kukorica a kedvenc filmeddel, találkozás egy kedves ismerőssel, séta a belvárosban, dobostorta a várban, bármi, ami neked igazán örömet okoz. Fontos, hogy ne csak arra fókuszálj, hogy még mi van hátra, hanem arra, amit már elértél. Ezzel elkerülheted a kiégést, motivációt meríthetsz és élvezhetőbbé teheted a kemény munkát.

Nem lesz egyszerű, tele lesz kemény pillanatokkal, de megéri! Minden perc számít, ne várj holnapig!

Sok Sikert!

Szerző:
Kecskés D. Ágnes

“Digitális vállalkozóként, lehetőségem van, hogy ne csak a szabadnapokon fedezhessek fel egzotikus tájakat vagy maradhassak otthon az esős napokon. Jelenleg is a világot járom és próbálom jól kihasználni az év utolsó két hónapját.”
Cimkék: