InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Jótékonysági futások véradással egybekötve Csókakőn, 2021 programtervezet

A 4RunHappy Team tagjai, és a Futva Segítünk Srácok Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, és Csókakő polgármestere az aktuális helyzetre való tekintettel, azokat szem előtt tartva egyedülálló együttműködés bejelentésére készül jelen sajtóanyag segítségével. A tavaly méltán népszerű I. Csókakör jótékonysági futóverseny szellemiségét követve véradással egybekötött versenyeket rendeznek 2021-től a 4RunHappy Team, Futva Segítünk Srácok Alapítvány, és a település szervezésében.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a szervezők megkeresésére örömmel egyezett bele a közös munkába, melynek lényege, hogy 2021-től a 4RunHappy Team és a Futva Segítünk Srácok Alapítvány által szervezett versenyek jelentős részén véradás is lesz a helyszínen. Mivel a COVID–19-válság egyelőre nem csillapodik, sokan otthonról dolgoznak, azonban a vérkészítményekkel kezelt betegek ellátásához folyamatosan szükség van véradásra. Ezért kiemelten fontos most az összefogás, a véradók aktivizálása, új donorok elérése. 2021-től a 4RunHappy Team és az Alapítvány által szervezett futóversenyek kísérő rendezvényeként a móri Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat székesfehérvári intézete segítségével véradást szervezünk.

A véradás életeket ment!
Folyamatos szükség van a rendszeres véradásra, mert a vérkészítményeket használat előtt csak korlátozott ideig lehet tárolni. Megfelelő számú egészséges ember rendszeres véradására van szükség annak biztosításához, hogy a biztonságos vérkészítmények bármikor rendelkezésre álljanak. A vér a legértékesebb ajándék, amelyet bárki másnak adhat – az élet ajándéka. A véradásról szóló döntés életet menthet, vagy akár többet is, hiszen a levett vér alkotóelemeiből – vörösvértest, vérlemezke és plazma – külön-külön készítmények készülnek a betegek gyógyulásához.

„A csókakői Polgármesteri Hivatal és dolgozói nagy örömmel állnak be egy ilyen kezdeményezés mögé. Jelen helyzetben fokozottan van szükség a véradók aktivitására, a vérkészlet folyamatos pótlására. Büszkeséggel tölt el, hogy helyet és terepet adhatunk ennek a kezdeményezésnek” – mondta el Fűrész György, Csókakő polgármestere. Vérellátásunk olyan önzetlen, gondoskodó donoroktól származik, mint te. A véradás körülbelül egy órát vesz igénybe az idődből. Amikor vért adsz, az újabb mosolyt, újabb ölelést és újabb esélyt ad valakinek. Ez az élet ajándéka.

A rendezvényeken különböző távokon várják a szervezők a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem maradnak verseny nélkül, hiszen ők is megmérettethetik magukat a rendezvény gyermekfutamain. Tervezett rendezvényeink (melyek időpontja természetesen függ a mindenkori vírushelyzettől, kormányzati rendeletektől):

  • 2021 Csókakör tavaszi verseny – tervezett dátuma: 2021.05.01. (400m—1k-7k-14k-21k-)
  • Szentivánéji csillagfutás – tervezett dátuma: 2021.06.21. (5k-10k-15k) jelmezes futás
  • Felnőtt és gyermek akadályfutás – nyár közepe
  • Csókakör őszi futás (400m—1k-7k-14k-21k-) és Kergesd meg a Krampuszt – Mikulás-futás szigorúan jelmezes (5k-10k-15k) futás

Amennyiben a vírushelyzet nem enyhül, úgy lehetőség lesz virtuális, illetve instant futásokra is. Arra buzdítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk egész évben személyesen vagy virtuálisan, sétáljon, fusson, adjon vért.
Várjuk a futókat, véradókat.

További információ:
Szabados Melinda
www.csokakortrail.hu
Facebook: https://www.facebook.com/csokakortrail/
Kergessük meg a krampuszt! Mikulás-napi Futóverseny Csókakőn
mailto: melinda.szabados@gmail.com
20/9803321

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben