InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKikapcsoló

István, a Király a Keszthelyi-öbölben

Az elmúlt évek tapasztalata és az előzetes visszajelzések alapján minden eddiginél több versenyzőre számíthattak a szervezők a Nyugat-Balaton egyik legjelentősebb vitorlásversenyén, az István, a Király Kupán. Augusztus 20-án több mint 100 hajó indult a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért – mondta Gárdos Péter, a szervező, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

Az István, a Király Kupa vitorlásverseny csaknem 40 éves múltra tekint vissza, de az utóbbi néhány évben indult igazi fejlődésnek. A népszerűség növekedésének egyik markáns oka, hogy a nyugati medence vitorlázói is ki vannak éhezve a regattákra, versenyekre és az azt követő parti eseményekre. Ezekből szép számmal akad a Balaton középső és keleti medencéjében, amelyek elérése Keszthelyről azonban sokszor nehézkes.

Gárdos Péter, KTC Fotó: Drajkó- Egressy Orsolya

A Keszthelyi Túravitorlás Club (KTC) elnöke szerint talán ez az egyik oka, hogy a helyi rendezvény sokáig csak családias volt. Az elmúlt évek egyre nagyobb érdeklődését tapasztalva viszont minden esély meg van arra, hogy a Balaton egyik meghatározó vitorlás eseményévé nője ki magát az István, a Király Kupa. Ennek köszönhetően a Nyugat-Balaton is fontosabb szerepet tölthet be a tó sportéletében.

A verseny egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy rekordszámú jelentkezéssel zárult a nevezés: összesen 194 vitorlázó 74 hajóval vett részt a futamon. A pénzdíjas versenyen az indulók ebben az évben a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért küzdöttek, több hajóosztályban. Sokan érkeztek gyönyörködni az északi partot is érintő vitorlásokban, ennyi hajót egyszerre ritkán lehet látni a Keszthelyi-öbölben.

„Az elmúlt évtizedekben a Balaton nyugati medencéjében némileg háttérbe szorult a vitorlássport, különösen a nagyobb versenyek. Ezen szeretne változtatni a KTC. Ennek érdekében nemcsak a verseny népszerűsítésére, hanem annak közösségépítő erejére is nagy hangsúlyt fektetünk. Ebben nagy segítséget nyújtanak a támogatók, akiknek növekvő száma is azt jelzi, hogy évről évre erőteljesen nő a kupa presztízse. A szponzorok között ráadásul már nem csupán helyi cégek, hanem országos méretű vállalatok is megtalálhatóak. Mindez fontos visszajelzés számunkra” – hangsúlyozta Gárdos Péter.

Az idei program – amelyet Keszthely városa is támogatott – egyik kiemelt eleme volt az Élő Regatta Nagykoncert, de a szervezők ínyencségeket kínáló gasztroudvarral, italterasszal, sőt, hajnalig tartó DJ-s zenés partival is készültek.

A KTC elnöke bízik benne, hogy folyamatos lesz a népszerűségnövekedés, és az István, a Király Kupa néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé és egésznapos turisztikai és gasztrolátványossággá válhat.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Egy hónap múlva indul a ZamJam! 10 ok, amiért ott kell lenned

Glück Viktória

A legmenőbb Balatoni teraszok

Zalai Mariann

Elkezdődött Balatonfüred első gasztronómiai fesztiválja

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben