InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalom Kult

“Úgy érzem, jó úton haladok…” – Interjú Radics Gigivel

A “magyar Beyonce”, egy elképesztően egyedi hang, Quincy Jones mentoráltja, miközben ő maga is mentor az X-Faktorban – Radics Gigivel beszélgetünk az idei évéről, a világsztárok elismeréséről és arról, hogy hogyan tervezi tovább a magyar zenei pályán.

Bár nem szeretem annyira, ha „magyar Beyonceként” emlegetnek, azért megtisztelő, hogy egy lapon említenek vele. Szerintem az én zenei stílusom mostanra igen eltér már Beyoncé stílusától, de mint ikon, mindig is a legnagyobb lesz a szívemben és mint művész örök példaképem marad.

Elképesztően tevékeny időszakot tudhatsz magad mögött: persze eddig sem unatkoztál, de júliusban felléptél Quincy Jones születésnapi koncertjén, több új videoklippel jelentkeztél, folyamatosan koncertezel és még mentorálsz is az X-Faktorban. Mindig ennyire pörgős életstílusra vágytál? 

Szerencsém van, hogy azt az életet élhetem, amit kislányként elképzeltem magamnak. Sokkal többet elértem, mint amiről álmodtam. Van olyan dalom is, ami kifejezetten erről szól. Év elején kért fel Quincy menedzsmentje, hogy ha Budapesten tartózkodom júniusban, akkor lépjek fel a 85. születésnapi koncertjén. Életem végéig meghatározó pont lesz ez, már a felkérés is abszurd volt. Nem is fogom fel milyen lehetőséget kaptam, talán jobb is hogy nem, így könnyebben tudok megmaradni ugyanannak az álmodozó lánynak, aki voltam Endrefalván is. Quincy az az ember, aki zeneileg mindent elért. A legtöbb Grammy-díja van a világon, a legnagyobb nevek mögött dolgozott, olyan életműve van, ami elképesztő. És itt vagyok én, 22 évesen Budapesten, akinek egyszer csak szól, hogy gyere énekelj az ünnepi koncertemen… A legnagyobb megtiszteltetés, csak ezt tudom mondogatni.
A Megasztárt harmadszorra sikerült megnyerni, de a kudarcok ellenére sem adtam fel. Már előtte is tudatosság volt bennem, kitűztem a célokat és  azokat igyekeztem is megvalósítani. Ez nyilván
pörgéssel jár, muszáj felvenni egy ritmust, ha az ember nem akar lemaradni semmiről. Az X-faktor is úgy jött az életembe, mint egy gyorsvonat. Felkértek, és tessék, még fel sem fogtam, már a második évadot forgatom, mint egyetlen női mentor. Hihetetlen jó érzés ez is. Bárhol vagyok a világon és elmondom, hogy mentor vagyok Magyarországon az X-faktorban, egyből tudják miről van szó és ilyenkor hálát érzek, hogy ez is sikerülhetett.  Szerencsére koncertekben sincs hiány, a nyár kifejezetten sűrű, sok a forgatás és utaztam is. Ráadásul készülnünk kell a november 10-ei koncertshowra, ami olyan showelemeket fog tartalmazni, amit még soha nem tapasztaltak a rajongóim. A repertoárom is megújul, rengeteg meglepetéssel készülök, de persze ehhez keményen kell dolgozni a háttérben, hogy tökéletes legyen minden. Ebből nem engedek, elég maximalista típus vagyok.

Tévés szereplések, klipforgatások, koncertek – az életed melyik részét szereted a legjobban csinálni?

Egyszer azt nyilatkoztam, hogy sosem gondoltam volna korábban, hogy egy énekes életének a nagyobb részét nem is kizárólag a zene, hanem az összes többi körítés teszi ki. Tulajdonképpen a sok forgatással, készüléssel, műsorral, nyilatkozattal kiegészülve jön létre egy profi előadó. Az énéletemben mindennek ellenére a zene a központ szerencsére, mivel apu a menedzserem és a legjobb barátom a marketingesem, így ők ügyelnek is arra, hogy ez sose billenjen el más irányba. Nekem az éneklés a legfontosabb, abban tudom a legjobban megmutatni azt, amit leginkább érzek.

Köztudott, hogy a Radics Gigi-brand mögött az egész családod áll egyszemélyben. Még mindig olajozottan működik a gépezet? Nem okoz konfliktusokat a családon belüli megfeszített munkatempó?

Nagyon boldog vagyok, hogy azokkal dolgozhatok, akiket szeretek. Bár a korábbi menedzsmentem is mindent megtett értem, kihozta belőlem a legjobbat és ezáltal olyan erős alapom lett, amire most építkezni tudok lelkileg is. Nekem az a megnyugvás, hogy olyanok segítik a munkámat, akik bizalmas szinten is a legközelebb állnak hozzám. A családom körében is megvan ki mit csinál, apu a menedzserem, anyu a stylistom, a tesóm készíti a hivatalos képeimet és most már több klipemet is ő rendezte, a legjobb barátom pedig a sajtófőnököm és marketingesem. Nekem így a legkényelmesebb, nagyon hatékonyan tudunk együtt dolgozni, persze nem volt mindig zökkenőmentes a munka, de az biztos, hogy mindig mindent megbeszélünk, így könnyű kompromisszumot kötni ha kell, ezért kiegyensúlyozott lehetek a magánéletemben is.

Milyen volt Quincy Jones-szal és Jamie Fox-szal énekelni? Zavarba tudnak még hozni az ilyen elismert világsztárok?

Egy álom vált valóra. Quincy ismer már 16 éves korom óta, de csak most álltunk először egy színpadon. Tényleg nem fogom fel, milyen zenei géniusz ő, nagyon jó érzés volt énekelni a tiszteletére. Jamie Fox-szal pedig egy véletlen folytán akadtunk össze, épp a családommal és a barátaimmal sétáltunk a belvárosban mikor épp egy ismerőst láttunk meg az utcán az egyik étterem előtt, akiről kiderült, Jamie személyes kísérője és jó barátja is egyúttal. Az ő meglepetése volt, hogy énekelhettem Jamie-nek, nagyon boldog voltam, hiszen óriási zenésznek tartom, bár tudom, hogy a köztudatban főleg színészként van jelen. Aztán amikor újra eljött forgatni Magyarországra, már kifejezetten ő kérte, hogy találkozzunk a zongoristámmal együtt a próbateremben, amit azért bérelt ki, hogy együtt zenélhessünk. Nagyon megtisztelő volt, elmentünk és egész délután énekeltünk.

Novemberben az Arénában lesz nagykoncerted – mekkora mérföldkőnek tudod ezt be a karrieredben?

Fontos pontja az életemnek, mert bár sokszor léptem fel az Arénában, de mindig csak vendégként. Most az én önálló Show-m lesz, ami nyilván egy nagyobb teher, de sokkal nagyobb presztízs is, sokat készülök rá. Rengeteg olyan elemet szeretnék a koncerten, ami eddig itthon Magyarországon nem volt jellemző egyetlen pop koncerten és színpadon sem, igazi hollywoodi showra számíthat, aki eljön. Szeretném a ruhákban és a dalokban, táncban is egy új oldalamat megmutatni. Azt hiszem november 10-én úgy odateszem magam, mint még talán soha (nevet).

Hova tovább, mik a rövid-és hosszútávú céljaid a zenei pályán?

Hiszek a vonzás törvényében és a tudatosságban is, mindig vannak új céljaim. Szeretném nemzetközileg is kicsit jobban kipróbálni magam a jövőben, talán jobban, mint eddig bármikor. Úgy érzem jó úton haladok, sokat teszünk azért, hogy külföldön is megerősödjenek a szálak és kicsit jobban megismerjenek. Imádom Magyarországot, ezért itthonra is vannak terveim a jövőre nézve, dolgozom új dalokon is, amit év végén már biztosan bemutatok a nagykoncertemen.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben