Kiemelt tartalom
Interjú: Garami Gábor
  • 2017. december 14.

„Egyszer fent és máskor még fentebb!”

Sokan úgy ismertek meg, mint Garami Gábor a rádiós műsorvezető. Honnan jött a rádiózás?

A zene mindig is az életem részét képezte. Tizenéves koromban, amikor az iskolatársaim találkoztak estékénként, én inkább otthon maradtam és elővettem a kis noteszemet. Figyelmesen hallgattam a rádiót és jegyzeteltem fel magamnak, az adott szám címét, ki a zeneszerzője, dobosa, énekese stb. Rókusfalvy Pálnak köszönhetően viszonylag korán kiderült, hogy egészen jó „rádiós hangom” van. Óriási öröm volt ezek után a Danubius Rádióban olyan kívánságműsort vezetni, ahol az emberek zenét kérhettek tőlem, jelenleg pedig a Class FM rádiójában több millió embert szórakoztatok.

Zenészként is rengeteg rajongót szereztél az elmúlt években, a Funky Stuff együttesed dobosaként remekelve. Mióta része az életednek a zenélés?

Alapvetően a korai zenei iránti érdeklődésemet az apukámnak köszönhetem. Ő gyermekkorom „zenei bohóca” volt, több hangszeren is játszott, hol gitározott, hol dobolt, hol énekelt. Mindezzel pedig a célja abszolút saját magunk szórakoztatása volt. Egyszer megtaláltam a szekrényben a dobverőit és óriási késztetést éreztem, hogy kipróbáljam. Nagy hatással volt rám fiatalon az LGT Loksi című dupla albuma, ahogy meghallgattam a lemezt elhatároztam, hogy megtanulok igazán jól dobolni.

Minden bizonnyal új köntösbe bújtatjátok a régi disco korszakot a közönség számára, a számokat hallgatva pedig csupa vidámság és könnyedség jön át. A hétköznapokban más zenei stílust is szívesen meghallgatsz?

Abszolút ez a célunk, a pozitív életszemlélet átadása! Nehéz lenne kiemelni, sok mindent meghallgatok. Számomra egy zenében stílustól függetlenül az a fontos, hogy valamit adjon számomra, a közönség számára. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani: ha bemész egy szobába, ahol rend van és tisztaság jól érzed magad, ha pedig nem, akkor a közérzeted is más lesz.

Ebben az évben debütált a Potyautas című műsorod, ahol ismert embereket „fuvaroztál” a városban. Kivel bizonyult a legérdekesebbnek az utad?

Tudni kell, hogy nagyon szeretek vezetni, most is épp vezetek, bár ezúttal senki nem ül mellettem. Bátran kérdezek, meglepetéseket feldobva, az autóban egy sokkal közvetlenebb mondhatni intimebb viszony van köztem és az „utasom” között. Egyetlen ismert embert nehéz lenne kiemelni, az utasom volt például Berki Krisztián, Hajdú Peti, Schobert Norbi, Hajós András, Győzike, Majka. Mindegyik beszélgetés után azt éreztem, hogy lehetőségem volt valami újat megtudni az aktuális személyről. Egyébként sokak szájából már a beszélgetés közben elhangzott a gyors ráébredés: most épp olyan információt osztottak meg Velem, amit eddig még sehol.

Mozgalmas évet tudhatsz magad mögött. Hogyan értékelnéd a 2017-es évet? Mik a tervek a jövőre nézve?

Azt hiszem az elmúlt évben a legnagyobb ajándék, az a pozitív életszemlélet elsajátítása volt, és ezt szeretném tovább vinni a jövőre nézve is. Bizonyára sokak számára ismert a testépítőknél használt Budybuilding kifejezés, na én ugyanezt vallom a tudatos önfejlesztésre: Agyibuilding. Persze manapság divatos lett a pozitív gondolkodás, én hiszem, hogy az életem olyan, mint egy hullámvasút: Egyszer fent és máskor még fentebb!