InfoPont Ajánló Magazin
Manó

Hogy a gyerekzsúr egy életre szóló élmény legyen

A legtöbb szülő számára bizonyára nem új keletű probléma az, hogy a gyermeke egy bizonyos kor fölött szeretné meghívni kis barátait otthonukba. Egészen korán, már óvodás korban megkezdődnek a születésnapi partik, melyek aztán évekig feladják a leckét a szülők számára. Amíg csak néhány gyermeket kell vendégül látni, sikerül a teendők manőverezése hazai terepen is, ám ahogy a csemeték cseperednek, úgy sokasodnak az igények és a baráti csapatok. Ekkor jöhet a képbe, mintegy szülői megváltásként, a szervezett gyermek program.

Éppen egy ilyen dilemmában voltunk, amikor mintegy mentő övet kapva, ráakadtunk a lehetőségre a Budakeszi Vadaspark honlapján. Az oldalon rögtön észrevettük, hogy két korosztályban is ajánlanak programokat a szervezők: míg az 5-10 éves gyerekek erdei nyomozásban vehetnek részt, Állati ajándék címen, addig a 7-12 évesek az Állati tréfával köszönthetik az ünnepeltet. Amikor elkezdtük böngészni a részletes programleírásokat, nagy megkönnyebbüléssel vettük észre, hogy mindkét zsúr nagy hangsúlyt fektet a mozgásra, és a tudás bővítésére, mindezt az adott korcsoport igényeihez mérten. A Manóprogram csapata az Állati tréfát tette próbára, így lássuk, milyen programokkal gazdagodtunk a születésnapi túra során:

Kellemes tavaszi napon, sziporkázó napsütésben vágtunk neki a programoknak, a gyülekező a kör alakú pavilonban volt, ám a helyszín akár a szabadtéri tűzrakóhely is lehetett volna. A fagyoskodóknak fűtött faépület szolgált a zsúr bázisául, a viaszos vászonnal leterített asztalra kerültek az otthonról hozott finomságok, és a rostos üdítők. A torta frissen tartásáról a vidám személyzet gondoskodott, hiszen tudják, ez minden gyermekzsúr csúcspontja. A pavilonból fantasztikus kilátás nyílt az erdőre, illetve a méretes üvegablakok a belső teret rendkívül otthonossá, hangulatossá tették. A megoldásra váró feladatok minden esetben a természethez kapcsolódtak, teret adva a gyerekek nem csekély kalandvágyának. Az egyik játék kapcsán a nyomok háztáji állatokhoz vezettek, ahol egy találós kérdés helyes megválaszolása után a gyerekek legnagyobb örömére megsimogathattuk Hógolyót, a kecskét. Ezek után vidám séta és önfeledt futás következett a Vadaspark területén túl, ahol bekötött szemmel kellett a srácoknak megtalálni a helyes utat, majd rönkről-rönkre ugrálva kijutni a képzeletbeli mocsárból. További állomásokon minden alkalommal elhangzott valamilyen új információ, mellyel a lurkók bővíthették tudásukat, a program tanulási jellegét is megtartva.

Ami pedig ez után következett, az már a szülők fantáziájára volt bízva: a buli a pavilonban folytatódott, ahol lehetőség volt az ünneplésre és arra, hogy a szülinapi zsúr olyan élmény legyen a kicsik számára, amire később is szívesen fognak majd emlékezni.

Bővebb információ:

www.manoprogram.hu

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben