Kult
Határátlépések a Hatszín Teátrumban
  • 2020. augusztus 5.

Az Orlai Produkció új bemutatóját a Hatszín teátrumban láthatta először a szakmai közönség. Mindannyiunkat foglalkoztató téma, határaink feszegetése, határaink kijelölése, határaink átlépése, védelme.

Sokféle személyiség létezik, van aki nem jelöli ki a határait, van aki szűkre szabja és van olyan is, aki folyamatosan trenírozza magát, hogy átlépje a képzeletbeli és valós határait. De hol kezdődök én, és hol kezdődik a másik? Ami nekem belefér, vajon neked is belefér? Mikor tanuljuk meg a határokat meghúzni, hol érdemes átlépni és hol kell vigyáznunk magunkra.

A Határátlépések című darab, a szereplő színészek személyes történeteiből építkezik. Mondhatnánk azt is, hogy a saját személyes élményeinkből. Hiszen mindannyian átéltünk már hasonló érzéseket.


“Mindennek van határa, állandóan feszegetjük a határainkat, a határ a csillagos ég, tartsuk tiszteletben egymás határait, közben meg a határok megszűntek, de határvédelemre szükség van, nem is szívesen lépjük át a határainkat, de a távolságtartás mégis rossz, de azért húzzuk meg, lépjük át, tartsuk tiszteletben, gyere közelebb, ne gyere, ez már nem is én vagyok, de most akkor mindennek van  határa, vagy csak kinek hol? Mi van? “

DÖMÖTÖR ANDRÁS – DEÉS  ENIKŐ – BENEDEK ALBERT ÉS A TÁRSULAT HATÁRÁTLÉPÉSEK

Szereplők: Járó Zsuzsa, Péter Kata, Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán

Látvány: Horváth Jenny

Zene: Bakk-Dávid László

Világítás: Szondi György

Dramaturg: Deés Enikő

Rendező: Dömötör András

Producer: Orlai Tibor